Rotterdam Zuid-Holland

Wonen in een bruisende metropool

Looking at a house for rent Rotterdam? Waar je ook oorspronkelijk vandaan komt, Rotterdam is één van de meest multiculturele steden in Nederland. Dit heeft allerlei mooie voordelen zoals enorme variatie in etenstentjes met gerechten van over de hele wereld en culturele diversiteit. Of je nu woont aan de haven, de binnenstad of in de buitenwijken van Rotterdam. Het is een stad die bruist, die leeft en ontwikkelt. Een echte metropool die ook op het gebied van architectuur opvalt. Wonen in Rotterdam betekent dat je omringd wordt door kunst en cultuur, evenementen en sport en een groot aanbod in vermaak.

vrije sector huur rotterdam

Voordelig huren met toeslag

Een woning huren Rotterdam kan in de vrije sector of via sociale huurwoningen. Een overzicht van beschikbaar woningen vindt je op websites als www.pararius.nl, www.directwonen.nl en ww.funda.nl. Een voorbeeld van een woningcoöperatie voor sociale huurwoningen, met een huur tussen de 587 en 710 euro per maand, is Woonstad Rotterdam. Om hiervoor in aanmerking te komen dien je een woonpas aan te vragen, dit kan via de website van Woonstad. Het is eventueel ook mogelijk om huurtoeslag te krijgen voor deze woningen onder een huurprijs van 628 euro. Nadeel is dat je op een wachtlijst komt te staan waardoor huren niet per direct mogelijk is.

Direct huren in de vrije sector

Woonstad Rotterdam verhuurt ook huizen in de vrije sector. Andere coöperaties die dat ook doen zijn Havensteder, Woonbron en Vestia. Het voordeel van huren in de vrije sector is dat er geen inschrijfkosten zijn, geen bemiddelingskosten en de woningen zijn direct te huur. Ook de looptijd van het huurcontract heeft geen minimale duur. Soms is het wel mogelijk om een account aan te maken zodat je als eerste het aanbod te zien krijgt en daarmee meer kans maakt op een woning. Prijzen van huurwoningen in de vrije sector beginnen vanaf 700 euro en kunnen behoorlijk oplopen.

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Powered by: Wordpress