Noord-Holland Schagen

Kamersteiger

Hij is licht, past in de breedte gemakkelijk door deuren en is eenvoudig te gebruiken en in elkaar te zetten. Kortom, het is een perfecte steiger voor klusjes binnen: De kamersteiger. Omdat de kamersteiger gemakkelijk op te bergen is door het onderste vouwdeel van de steiger wordt deze ook wel vouwsteiger genoemd. Deze steiger is ideaal voor het witten van plafonds en voor het werk van de stukadoor.

Zwenkwielen niet in hoogte verstelbaar

Voor de goede orde: Een kamersteiger is wel een ander soort steiger dan een rolsteiger. Het grootste verschil zit ‘m in de hoogte en de wielen. De rolsteiger heeft zwenkwielen die in hoogte verstelbaar zijn, de zwenkwielen van de kamersteiger zijn dat niet. Rolsteigers doen hun werk vaak ergens tussen de zes en twaalf meter, de steiger voor in huis doet dat vaak ergens tussen de drie en zes meter. Dat is ook hoog genoeg voor in huis. Tot slot is een ander groot verschil het materiaal van de steiger.

Veel minder goed bestand tegen de weerselementen

Het materiaal van de kamersteiger is erg licht, waardoor je deze steiger gemakkelijk in je eentje kunt opzetten en verplaatsen. Dat is met de rolsteiger voor buiten toch wel anders. De vouwsteiger kun je gemakkelijker impulsief pakken om een klein klusje mee te doen. Ga maar na: je zet de steiger alleen en snel in elkaar, je rijdt de steiger gemakkelijk qua breedte door de deur en niemand heeft er verder last van. Werk met de rolsteiger daarentegen moet je plannen. De voorbereidingen nemen simpelweg veel meer tijd in beslag. Dat wil uiteraard niet zeggen dat de kamersteiger niet voor buitenklussen gebruikt kan worden. Wel is een dergelijke steiger veel minder geschikt voor buitenklussen dan de rolsteiger, omdat de kamersteiger minder goed bestand is tegen de weerselementen van regen, nattigheid en wind.

Denk aan de veiligheid

De kamersteiger is eenvoudig uit te bouwen. Met een kamersteiger uitzet maak je van je kleine kamersteiger zomaar een grotere vouwsteiger. Doorgaans is het platform van de steiger voor in huis overigens 1,85 meter, ruim voldoende bewegingsvrijheid dus. Uiteraard neem je ook bij een steiger voor in huis de nodige veiligheidseisen, want werken op hoogte blijft riskant. Denk aan de rem als je op hoogte aan het werk bent. Of dit nu binnen of buiten is.

Ook prijstechnisch een perfecte steiger

Voor klussen in huis aan bijvoorbeeld muren en plafonds doe je een beroep op kamersteigers, die daardoor ook wel binnensteigers worden genoemd. Kamersteigers zijn ideaal voor binnen gebruik, zijn eenvoudig op te zetten en vanwege het vouwbare onderste deel goed op te bergen zonder veel ruimte in beslag te nemen. Met de kamersteiger doe je professioneel werk in de kleinere steegjes, in huis en in de garage. Dat doe je steeds met het allergrootste gemak. Met deze steiger kun je prima alleen uit de voeten, iets dat met andere steigers niet het geval is. Ook prijstechnisch is deze steiger een goede investering. Je koopt de standaard steiger voor een erg leuke prijs en kunt – mocht je dit willen- de steiger later verder uitbouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Powered by: Wordpress