Eindhoven

Tips voor een productieve werkdag

Iedereen wil natuurlijk het liefst een productieve werkdag, waarbij alle taken afkomen die je aan het begin van de dag hebt gepland. Vaak is het echter toch zo dat je minder doet dan gepland. Dat kan een vervelend gevoel geven. Het is natuurlijk fijner wanneer je je werkdag of werkweek afsluit met het gevoel dat je goed bezig bent geweest. Vaak kun je met een goede planning en voorbereiding ervoor zorgen dat je een gestructureerd en daardoor ook productieve dag hebt. In deze blog vind je tips voor een productieve werkdag. Op die manier maak je je werkdag voor jezelf en ander personeel zo succesvol mogelijk.

Op tijd komen

Het geeft rust wanneer je op tijd op je werk arriveert en dus ook op tijd weggaat. Wanneer je er de hele tijd tegenaan moet racen om op tijd te komen en net op tijd, of misschien een paar minuten te laat op je werk arriveert, begin je de dag gelijk met een gejaagd gevoel. Het werkt veel fijner wanneer je rustig je dag kunt beginnen en nog de tijd hebt voor bijvoorbeeld een bakje koffie. Je zult zien dat wanneer je op tijd komt, je je werk ook met een goed gevoel kunt doen, zonder je opgejaagd te voelen. Het is dus ook belangrijk dat je goed nadenkt over je reistijd en liever zelfs wat te vroeg komt dan te laat. Plan dus ook tijd in voor het geval dat er een brug open staat, of dat je een lekker band zou krijgen.

Planning

Verder is het ook belangrijk een goede en duidelijke planning te maken. Schrijf deze planning op in bijvoorbeeld een planner, of maak er een op je computer. Het maken van een planning zorgt voor overzicht. Je ziet in één oogopslag welke taken je te wachten staan. Plan bijvoorbeeld ook in hoelang je met een bepaalde taak bezig gaat. Je zult zien dat je dan gemotiveerd aan de slag gaat. Wanneer je geen planning maakt, kan het zijn dat dit chaotisch is in je hoofd. Je weet wel wat je allemaal moet doen, maar zonder duidelijke planning voel je minder snel een stok achter de deur om daadwerkelijk aan de slag te gaan of een taak af te ronden.

Werkplek

Verder is het voor een productieve dag van belang dat je je op je plek voelt en dat je op je gemak je taken kunt uitvoeren. Wist je bijvoorbeeld dat groen om je heen je goed kan doen? Uit onderzoek is namelijk gebleken dat je van een groene kleur om je heen, rustig wordt. Als je een deadline hebt die je moet halen, plaats dan dus verschillende planten op je bureau en je zult merken dat je gemoedstoestand erop vooruit gaat. Verder kan het ook productief zijn om voor vergaderingen of meetings eens op een andere plek dan je kantoor te werken, bijvoorbeeld op een externe vergaderlocatie. Een nieuwe omgeving zorgt weer voor nieuwe ideeën, denk bijvoorbeeld aan een vergaderlocatie Eindhoven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Powered by: Wordpress