Nederland

Klaar voor de lente? Zo maak je ook jouw motor gereed!

De winter is alweer een tijdje geleden van start gegaan. En voor de zonaanbidders betekent dit maar één ding: aftellen tot het voorjaar weer van start gaat! En dat geldt uiteraard niet alleen voor liefhebbers van de zomer, maar ook voor de echte motormuizen onder ons. Het voorjaar is namelijk hét moment om jouw motorfiets weer uit de stalling te halen. Maar daar moet natuurlijk nog wel het één en ander voor gebeuren.

Voordat je een cafe racer bij caferacerwebshop.com samenstelt en wilt gaan rijden, moet je dan ook wel de nodige dingen controleren. Want misschien ben jij wel klaar voor de lente, maar dat betekent niet direct dat je motor dat ook is. Daarom hier een handige checklist met hetgeen wat je moet regelen alvorens je dat eerste ritje in het voorjaar gaat maken.

Sleutelen doe je in de winter

Het is belangrijk om nu alvast de laatste dingen aan je motorfiets af te ronden. De meeste motorliefhebbers maken dankbaar gebruik van het slechte weer om hun motor op te knappen of om zelfs een geheel nieuwe motorfiets samen te stellen. Even nog de gashendels van Caferacerwebshop.com monteren en de motor is klaar om in gebruik genomen te kunnen worden.

Indien je nu nog plannen hebt om je motor op te knappen of te verbeteren, dan is het belangrijk dat je dit nu nog uitvoert. Zo voorkom je dat de eerste mooie lentedag straks aan je neus voorbij gaat, omdat de motor nog niet geheel klaar is. Het zou toch zonde zijn om al jouw motorvrienden op hun motorfiets te zien stappen en jij die alleen in de garage achterblijft. Niet doen dus! Zorg ervoor dat je motor op z’n minst voor april gereed is. Zo ben je zeker klaar voor de eerste mooie lentedagen.

Kleine dingen die enkel de uitstraling van je motor verbeteren, zoals knipperlichten bij www.Caferacerwebshop.com bestellen, kunnen uiteraard nog wel even uitgesteld worden. Zolang deze het rijden maar niet in gevaar zullen brengen.

Controleer je bandenspanning

Hou er rekening mee dat de motor een zeer lange tijd heeft stilgestaan. Dat is niet alleen slecht voor de accu, maar ook voor de banden. Daarom is het belangrijk dat je voor de eerste rit eerst de bandenspanning controleert. Met een goede bandenspanning verbeter je de veiligheid op de weg, omdat je van een betere wegligging profiteert. Check ook of er geen oneffenheden aanwezig zijn. Denk bijvoorbeeld aan spijkers die in de band zitten. Als je hier mee gaat rijden, loop je het risico dat je weer heel snel aan de kant staat.

Remmen controleren


De remmen zijn natuurlijk van essentieel belang om de veiligheid op de weg te waarborgen. Remmen die vastzitten of versleten zijn geraakt, kunnen voor enorme gevaarlijke situaties zorgen. Terwijl jij geruisloos, dankzij een db killer, op de weg rijdt, merk je plotseling dat goed remmen niet mogelijk is. Voordat je het weet kom je in een ontzettend angstige en gevaarlijke situatie terecht. Doe dit dan ook vooral niet en controleer de remmen alvorens je op pad gaat. Zo voorkom je een heleboel stress en een ongelooflijk gevaarlijke situatie.

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Powered by: Wordpress