Nederland

Lekker makkelijk eten bij oer-Hollands weer

De winter is in volle gang en we zijn de afgelopen weken al meermaals getrakteerd op vrieskou en zelfs in sommige plaatsen wat sneeuw. Dat betekent niet alleen dat we ons warm kleden en de thermostaat thuis een tikkeltje omhoog wordt gedraaid, maar ook dat er andere kost op tafel komt. Van stampotten tot soepen en zelfs iets vaker eten thuis laten bezorgen. In de winter zien we het allemaal voorbij komen. Nu met de coronacrisis is het toch allemaal net een tikkeltje anders. Door de langdurige lockdown, de voortdurende stress en het thuiswerken komt koken vaak op de laatste plaats. Ook boodschappen doen is een stuk lastiger dan normaal. Zeker in combinatie met het slechte weer. Het is dan ook geen wonder dat Butlon boodschappen bestellen tegenwoordig zo populair is.

Weet jij ook niet meer wat je moet eten tijdens deze langdurige kou en bovenal slecht weer? En kun je wel wat afwisseling gebruiken? Wij geven enkele lekkere tips voor makkelijk eten bij oer-Hollands winterweer in tijden van corona.

Ovengerechten


Ovengerechten kunnen eigenlijk altijd wel, maar zijn vooral favoriete kost bij drukke periodes en met koud winterweer natuurlijk. Het is niet alleen zeer eenvoudig te bereiden, maar kan ook nog eens ruim van tevoren gemaakt worden. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om deze in de ochtend alvast klaar te maken, in de koelkast te zetten en ’s avonds enkel nog in de oven te schuiven. Bovendien kun je de ovenschotel vullen met alle producten die je normaal gesproken ook graag eet in de winter. Fast food near me is niet meer nodig als je enkele makkelijke recepten voor ovengerechten uit je hoofd kent.

Heerlijke zelfgemaakte soepen


Op zoek naar wat eet ik vandaag tips? Dan is soep het beste antwoord. Zelfgemaakte soepen lijken niet meer van deze tijd te zijn. De meeste mensen kopen simpelweg een pak of een blik soep en warmen deze enkel thuis even op. Hoewel dit uiteraard heel makkelijk is, doet dit wel af van de smaakbeleving. Echte zelfgemaakte soep is namelijk duizend keer beter dan een kant-en-klaar soepje uit de supermarkt. Bovendien kost het ook veel minder tijd en energie dan je wellicht zal denken.

Snij in de ochtend de groentes, zet vlees op voor het trekken van bouillon (of niet bij een vegetarische soep) en laat gewoon de hele dag pruttelen. De geur van zelfgemaakte soep in huis is niet alleen overheerlijk, maar doet je ook nog eens denken aan vroeger. Afgezien van de snelle voorbereiding, kost het maken van soep dan ook vrijwel geen tijd en is ideaal in de drukke coronatijd én bij slecht weer.

Eten bestellen


Door de coronacrisis zijn heel veel restaurants begonnen met maaltijdbezorging. En dat is maar goed ook, want hierdoor kun jij de lokale horeca een stuk eenvoudiger een hart onder de riem steken. Stiekem ook wel een beetje fijn. Lekker eten bestellen is namelijk iets wat de meeste mensen dolgraag doen bij slecht weer of na een drukke dag. Even niet in de keuken staan, maar gewoon het lekkerste eten bij jou thuis laten bezorgen. Eten bestellen in amsterdam noord geeft je genoeg keuzes om het hele gezin te voeden. Ontzettend eenvoudig en overheerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Powered by: Wordpress