Nederland

De vier populairste opties vloeren en waarom

Een huis bestaat altijd uit een vaste basis, een dak, muren en de vloer. Maar in die basis kan nog een hoop verschillen. Denk maar eens aan een rietdak of eentje met dakpannen. Wil je stenen of houten muren? En die keuzes zijn er ook voor de vloer. In deze blog vertel ik je over de vier populairste opties onder de vloeren en wat deze opties zo aantrekkelijk maakt. Lees je mee?

Stoere stenen

Steen is één van de oudste opties onder de vloeren. Vroeger was het altijd koud maar met de technologie van tegenwoordig is dat probleem snel opgelost met wat vloerverwarming onder je tegels of gestort steen. Dan kun je volop genieten van het stoere uiterlijk dat steen geeft in de ruimte. Steen gaat het beste met een industrieel of rustiek interieur, het complimenteer en sluit dan het meeste aan. Wil je geborsteld beton of toch Marokkaanse tegels?

Leuk laminaat

Momenteel is laminaat volgens mij wel het populairste onder de vloeren. Door de enorme hoeveelheid opties zit er voor iedereen wat bij en het is soms amper van echt hout te onderscheiden. Daarnaast wordt het laminaat gratis gelegd door de meeste verkopers. Dat maakt het een hele aantrekkelijke deal. Laminaat past ongeveer overal. Dit komt door de vele opties qua patroon en kleuren. Je kan voor een moderne look gaan maar ook voor rustiek of minimalistisch. Het is helemaal aan jou en het kost je geen rib uit je lijf. Scheelt dat even.

Huiselijk hout

Een houten vloer in huis staat huiselijk en chic tegelijk. Hout heeft een warmte die zelfs laminaat niet altijd weet na te bootsen. Daarom is deze ook nog niet uit het rijtje van populairste opties verdwenen. Wel vraagt een houten vloer om de nodige aandacht. Zo laat vuil al snel lelijke plekken achter en heb je te maken met inkrimpen of uitzetten bij temperatuurverschil. Maar voor het elegante uiterlijk van echte houten planken, ruig of glad, is dat het helemaal waard.

Kleurig kleed

Ik moet het tapijt toch even noemen. Zelf heb ik het niet maar ik vind het toch altijd heerlijk wanneer ik een hotelkamer binnenkom en er een pluizig tapijt ligt. Tapijt geeft een zacht gevoel. Zowel aan je voeten als aan de ruimte zelf. Het is dan ook niet gek dat het vaak gebruikt wordt in kinderkamers. Het is zowel praktisch als dat het een veilig en huiselijk gevoel geeft.

Zo heb je ze allemaal weer op een rijtje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Powered by: Wordpress