Nederland

5 tips om goed voorbereid op vakantie te gaan

Steeds meer mensen pakken de auto om op vakantie te gaan, het is immers een ontspannen manier van reizen. Je kunt al je spullen meenemen en je hebt de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Hieronder vind je 5 tips om goed voorbereid met de auto op vakantie te gaan.

1. Zorg dat je auto goed onderhouden is

Misschien wel het belangrijkste voordat je de weg op gaat, zorg dat je auto goed onderhouden is. Je wilt bijvoorbeeld dat je je remblokken vervangen hebt voordat je vertrekt zodat je met een veilig gevoel de weg op kunt.

2. Pak niet te veel in

Het is misschien verleidelijk alles maar mee te nemen wat je misschien denkt te gaan gebruiken, echter is dit niet verstandig. Een zwaardere auto kost meer brandstof en rijd je ook net wat langzamer. Dit is niet gewenst dus zorg dat je niet te veel inpakt. Uiteindelijk gebruik je waarschijnlijk minder dan de helft van de spullen die je hebt meegenomen.

3. File rijden

Tijdens het file rijden moet je opletten dat je de koppeling niet oververhit laat worden. Als dit namelijk wel gebeurd dan gaat de koppeling kapot, dit brengt hoge kosten met zich mee. Zorg ervoor dat je de koppeling altijd helemaal intrapt. Probeer ook niet continue de rem in te trappen, hierdoor kunnen je remmen ook oververhit raken. Door bewust met dit soort handeling om te gaan kun je kosten besparen.

4. Maak een leuke playlist

Een van de voorzorgsmaatregelen die eigenlijk niet mag ontbreken voor een vakantie met de auto is  het maken van een playlist. Dit is de ultieme manier om de vakantie te beginnen. Zo kom je alvast in vakantiestemming onderweg naar je bestemming.

5. Caravan of huisje huren?

Van te voren moet je ook bepalen of je zelf de caravan meeneemt of dat je daar ter plaatse een huisje huurt. Mocht je namelijk een caravan zelf meenemen moet je een trekhaak monteren. Het heeft allebei zijn voor- en nadelen dus denk er goed over na.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Powered by: Wordpress