Ede

Relatietherapie in Ede

Relatieproblemen, groot of klein, komen in elke relatie wel een keer voor. Bij sommige pas nadat ze twintig jaar getrouwd zijn, bij anderen begint het op het moment dat ze samen komen. Nou is een relatieprobleem natuurlijk heel relatief, want in elke relatie komen irritaties voor of is er wel eens een woordenwisseling. Wat de een een probleem vindt, kan de andere helemaal geen probleem vinden. Kortom, relatieproblemen zijn heel normaal, komen veel voor maar zijn lastig te definiëren. Je kunt hierbij kiezen om op zoek te gaan naar een relatietherapeut in Ede. De kans bestaat datrelatietherapie in Ede de relatie tussen jou en je partner kan verbeteren.

Wat betekent een relatietherapie in Ede?

Bij relatietherapie in Ede gaat het om het relativeren en het duidelijk maken van de verschillende optieken van de twee partners. Vaak ligt het probleem namelijk in de communicatie of de paradigma’s van de partners en niet in feitelijke problemen waar ze écht tegenaan lopen. Vaak ga je als partner automatisch op zoek naar redenen waarom je voelt wat je voelt. Waar irriteer je jezelf nou zo aan? Is het omdat je partner nooit de kliko uit zichzelf buiten zet of zit het dieper dan dat? Bij sommige heeft het te maken met een soort midlife crisis. Mensen vragen zich onbewust of bewust ineens af of dit nou echt de persoon is waarmee ze voor altijd verder willen. Zo zijn er allemaal vraagstukken die bij ieder mens door het hoofd gaan.

Bij relatietherapie in Ede gaat het om het zoeken naar het fundament van de problemen. Vergeet hierbij niet dat de therapeut geen dokter is die je even wat pilletjes voorschrijft of een speciaal middeltje geeft dat alles verhelpt. Je zult het zelf moeten doen. De therapeut zorgt er echter wel voor dat deze paradigma’s of visies van de partners boven tafel komen.

Waarom heb je relatietherapie in Ede nodig?

Het is nooit verkeerd om eerst zelf met elkaar te praten, dat is altijd een goed idee! Echter nemen de emoties vaak al snel de touwtjes in handen of wordt er niet op een pragmatische manier naar een oplossing gezocht. Hierdoor komt een relatie soms juist nog meer onder druk te staan dan daarvoor. Mocht het wel baten om samen te praten en kom je dus ook tot een uitkomst, zal dit je relatie juist enorm versterken. Lukt het niet, dan kan het wijs zijn om te kiezen voor relatietherapie in Ede van een expert. Deze derde persoon heeft ten eerste natuurlijk een hele frisse blik op de problemen die spelen en kan ook als mediator dienen bij deze gesprekken. Daarnaast heeft een therapeut ook allerlei trucjes en werkprocessen tot zijn beschikking die tot een uitkomst kunnen komen. Denk aan manieren om met elkaar in gesprek te gaan of activiteiten die de relatie kunnen verbeteren.

Daarnaast is het voor deze gesprekken ook altijd goed om in een neutrale ruimte te zijn met een onbekend persoon. Onbewust kies je dan namelijk selectiever je woorden en ben je ook helderder dan wanneer je dit gesprek thuis in de keuken voert en overmand bent door emoties. Ook daarom kan relatietherapie in Ede een uitstekende keuze zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Powered by: Wordpress