Rotterdam

Verhuizers nodig? 5 belangrijke tips voor uw verhuizing

Uw inboedel vakkundig en goedkoop verhuizen? Of bent u van plan om te gaan verhuizen en bent u zich aan het oriënteren? In dit artikel schrijf ik over de 5 belangrijkste tips waar u op moet letten als u gaat of aan het plannen bent om te verhuizen. Deze tips gelden voor een verhuizing van Delft naar Rotterdam maar ook voor in Rotterdam zelf.

verhuizers-rotterdam

Tips 1 – Maak tijd ervoor vrij

Op het moment dat u zeker weet dat u gaat verhuizen, begin dan ruim van tevoren met de voorbereidingen. Om onnodige stress of haast te voorkomen, is het handig om ruim op tijd alles in te pakken of ergens in opslag te doen. Daarnaast zorg voor een goede organisatie van spullen. Label of schrijf op alle verhuisdozen van de bestemming is van de dozen, zodat je bij het uitpakken van de verhuiswagen die u huurt of je eigen auto, gelijk alles op de goede plek kan zetten en daar geen verdere zorgen over te maken. Dit scheelt ook in dingen kwijtraken, alles staat dan al in de kamer waar het moet staan, en ligt het niet opeens heel ergens anders.

Tip 2 – Meten is weten

Zorg op het moment dat je de meubels en andere grote artikelen op een makkelijke en efficiënte manier kan verhuizen. Dit doe je doormiddel van het opmeten van deze artikelen en jezelf afvragen of dat door de deur past. Er niks frustrerender voor uzelf en de verhuizers, dat op het moment dat alles snel en goed moet verlopen de bank bijvoorbeeld niet door de deur komt.

Tip 3 – elektronica

Om alle elektronica, draadjes en andere accessoires uit elkaar te kunnen houden, raden wij u aan om alles bij elkaar in de originele doos te verhuizen. Dit zorgt ervoor dat op het moment u in het nieuwe huis gaat uitpakken en alles opnieuw gaat instaleren, er niet eerst heel erg lang gezocht moet worden naar bepaalde snoeren of kabels.

Tip 4 – Ruimte bij nieuwe huis

Zorg dat u in de nieuwe buurt waar u gaat wonen, op tijd heeft aangegeven wat de dag van de verhuizing is. Wanneer je dit doet, kan je ruimte voor, naast om het huis heen maken om alles zo makkelijk en snel te verhuizen. Dit scheelt in de kosten, omdat de verhuizers er minder lang over zullen doen en in de moeite die erin gestopt moet worden door iedereen die aan het helpen is.

Tip 5 – Nieuwe adres doorgeven

In Nederland is het verplicht om uw adres te wijzigen op het moment dat u verhuisd bent, dit geldt alleen voor mensen die van gemeente wisselen. Daarnaast is het vervelend voor zowel de nieuwe bewoners van uw huis en ook voor u als uw post bij hun nog steeds komt. Wanneer dit wel het geval is, neem contact op met de bewoners van uw oude huis om het uit te leggen en een afspraak te maken om uw post op te halen. Wacht hier te lang mee want u weet maar nooit, of die nieuwe bewoners in uw post kijkt, en daar dingen leest of ziet wat u liever niet heeft.

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Powered by: Wordpress