Dordrecht

Kies voor Sandvik

U zou het Zweedse megabedrijf Sandvik, opgericht in 1862, best een oude dame of heer kunnen noemen, maar wel een oudje die de toon maar blijft zetten en die nog elk jaar beter scoort. Het bedrijf scoorde vorig jaar een omzet van meer dan 100 miljard euro, een nieuw hoogtepunt in de al zo rijke historie van het veelzijdige bedrijf.

Sandvik is onmisbaar voor de staal- en de mijnbouw

Sandvik is al meer dan een eeuw een begrip op het gebied van de productie van gereedschappen en ook bewakingsmethoden, zoals het ook al jaren onmisbaar is voor de staal- en mijnbouw en zeker ook de industriële verwarming. Niet voor niets vinden ruim veertigduizend mensen een baan bij Sandvik, een begrip op het gebied van de metaalverwerkende industrie. Steeds wil het merk beter en voert het telkens weer opzienbarende innovaties door. De drang om te verbeteren is enorm groot en elk jaar weer wordt de lat bij Sandvik weer wat hoger gelegd.

Het commercieel maken van de Bessemer Steel methode

De metaalverwerking dus, de constructie- en mijnbouw en roestvrije stalen producten; het is allemaal Sandvik wat wereldwijd op deze gebieden de klok slaat. Het bedrijf vestigde definitief zijn naam toen het er als eerste onderneming in slaagde om de bekende Bessemer Steel methode commercieel te maken. Sandvik wist staal uit ruwijzer te smelten. Deze bijzondere methode werd vervolgens gebruikt voor onder meer de productie van de open haard oven. Bij deze methode maakte het bedrijf onder meer gebruik van oxidatie en van lucht, waarmee onzuiverheden uit het strijkijzer werden geblazen. Door oxidatie hield het bedrijf het ijzer steeds in gesmolten vorm.

Diamant en ander hard metaal

Ja, u kunt Sandvik ook specialist noemen in het op industriële wijze snijden van metaal. Speciaal voor deze bedrijfstak werden gereedschappen van diamant en van ander hard metaal geproduceerd. Ook voor de mijnbouw is het merk ondertussen onmisbaar geworden. Daarvoor levert het onder meer boren die het snijden, tunnelen en slopen een stuk eenvoudiger hebben gemaakt en nog steeds maken. Het merk produceert ook geavanceerde roestvaste staalsoorten en legeringen. Dit ziet u terug in bijvoorbeeld bar- en bandstaal, in buizen en in producten die gebruikt worden in de industriële verwarming.

De magische grens van honderd miljard euro zorgt niet voor berusting

Het was dan ook niet de vraag of het merk de magische grens van honderd miljard euro omzet zou doorbreken, maar meer de vraag wanneer dit zou gaan gebeuren. Dat werd dus 2018, een topjaar voor de Zweedse gigant. Van borstklopperij houdt Sandvik niet, want zelf schreef het bedrijf het succes vooral toe aan de verbeterde economische situatie. En het feit dat bepaalde activiteiten gecentraliseerd werden. Van de omzet haalt het bedrijf overigens een kleine veertig procent uit Europa. Dit continent wordt gevolgd door Noord-Amerika met 21 procent en Azië met twintig procent. Uit Zuid-Afrika komt slechts vijf procent van de totale omzet van het Zweedse bedrijf. Het merk neemt met een omzet van honderd miljard geen genoegen. En dus worden er in de toekomst ongetwijfeld nog meer grenzen verlegd. Let u maar eens op! Voor een leverancier van Sandvik producten en tools, kijkt u bij DoALL.

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Powered by: Wordpress