Alkmaar

Waarom kiezen voor rolgordijnen?

Veel mensen hebben geen idee wat rolgordijnen nu precies zijn. In welke mate verschillen ze van gewone gordijnen? In principe zijn rolgordijnen zoals de naam reeds laat vermoeden gordijnen die zijn opgerold en welke naar beneden kunnen worden afgerold. Dit gebeurt steeds met behulp van een koord of ketting. Rolgordijnen zijn op de markt terug te vinden in tal van verschillende uitvoeringen. Op deze pagina vertellen we je graag alles wat je wil weten over de diverse uitvoeringen van rolgordijnen die op de markt zijn terug te vinden en de voordelen die eraan verbonden zijn.

Welke voordelen zijn er verbonden aan rolgordijnen?

Een eerste belangrijk voordeel en meteen ook één van de belangrijkste redenen waarom veel mensen ervoor kiezen om gebruik te maken van rolgordijnen is terug te vinden in het feit dat ze budgetvriendelijker zijn in vergelijking met gewone gordijnen. Een ander belangrijk voordeel is terug te vinden in de warmtewerende werking tijdens de zomermaanden. Rolgordijnen kunnen dan ook, afhankelijk van het soort rolgordijn tot wel 68 procent van de warmte van de zon reflecteren. Dat is echt heel wat. In de praktijk zorgt dit ervoor dat rolgordijnen onder meer zeer geschikt zijn om te plaatsen in slaapkamers, aan dakramen of zelfs in serres en veranda’s.

Er zijn lang niet alleen maar praktische en functionele voordelen verbonden aan het gebruik van rolgordijnen. In de praktijk is het namelijk ook zo dat deze gordijnen een bepaalde sfeer kunnen creëren binnen een bepaalde ruimte. Rolgordijnstoffen maken het dan ook mogelijk om de lichtinval in huis aan te passen. Op dit vlak zal je kunnen vaststellen dat er een keuze kan worden gemaakt uit heel wat verschillende mogelijkheden, zoals:

  • Transparante rolgordijnen;
  • Volledig verduisterende rolgordijnen;
  • Rolgordijnen die zich tussen bovenstaande in bevinden;

Zoals eerder aangegeven is ook zeker de kostprijs een belangrijke reden voor veel mensen om te kiezen voor rolgordijnen, maar er is meer. Wist je bijvoorbeeld dat rolgordijnen ook vrij eenvoudig te monteren zijn? Ook wanneer je dus met andere woorden zelf de plaatsing van je binnenzonwering voor je rekening wil nemen kan dat perfect met rolgordijnen.

Hoe worden rolgordijnen gemonteerd?

Op het ogenblik dat je overgaat tot het aankopen van één of meerdere rolgordijnen is het zo dat je er doorgaans altijd een bepaald soort montagebeugel bijgeleverd krijgt. Deze montagebeugels beschikken doorgaans over een universeel karakter. Dit betekent dat ze zowel gemonteerd kunnen worden in als op de dag. In het merendeel van de gevallen is het ook nog eens mogelijk om apart te kiezen voor een standaard ketting van kunststof of een exemplaar welke is gemaakt van metaal.

Wat bij foutief bestelde rolgordijnen?

Het inmeten van de rolgordijnen voor in je woning is niet zo eenvoudig als het lijkt. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat veel mensen daar de mist mee ingaan. Dat hoeft gelukkig nog niet meteen een onoverkomelijk probleem te zijn. Je kan er namelijk altijd voor kiezen om je rolgordijnen in te korten. De aluminium as kan bijvoorbeeld op maat worden gezaagd door gebruik te maken van een ijzerzaag. Dat op zich is echter niet voldoende, want je zal natuurlijk ook de gordijnstof op maat moeten aanpassen. Op het ogenblik dat je dit hebt gedaan zal je de pluggen die zich aan de zijkant bevinden terug moeten vastslaan. Dit kan je het beste doet door gebruik te maken van een rubberen hamer. Op deze manier kan je alsnog genieten van perfect op maat gemaakte rolgordijnen voor in jouw woning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Powered by: Wordpress