Uncategorized

Hoe kun je een advocaat inschakelen als verdachte?

Als je verdacht wordt van een misdrijf, dan is het onwijs belangrijk om zo snel mogelijk naar een advocaat te zoeken. Dat heeft ermee te maken dat een misdrijf zwaar gestraft kan worden, maar ook dat je eigenlijk beschuldigd wordt. Door een advocaat in te schakelen zorg je ervoor dat je verdediging hebt wanneer het tot een rechtszaak komt. Mocht je geen ervaring hebben met rechtszaken, dan is de kans ook groot dat je niet precies weet hoe je een advocaat moet inschakelen. Maak je niet druk, want je komt er snel meer over te weten. 

Neem contact op met een advocatenbureau

Wanneer je een advocaat nabij Eindhoven wilt gaan inschakelen, is het aan te raden om eens contact op te nemen met een advocatenbureau. Bij een advocatenbureau werken talloze verschillende soorten advocaten. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan een echtscheidingsadvocaat, maar ook aan een strafrechtadvocaat. Je moet er wel rekening mee houden dat een advocaat enkele honderden euro’s per uur kost. Deze kosten worden vaak betaald door de tegenpartij als je niet schuldig bevonden wordt. Ben je wel schuldig? Dan moet je ook zelf opdraaien voor de gemaakte kosten. 

Wat kun je doen als je geen geld hebt?

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je helemaal geen geld hebt om een advocaat in te schakelen. Dat is zeker niet erg, want je kunt een gratis advocaat krijgen van de overheid. Deze wordt wel aangewezen, dus het is niet mogelijk om zelf een advocaat te kiezen. Dat dit mogelijk is, heeft er allemaal mee te maken dat het in de Nederlandse grondwet is vastgelegd dat ieder persoon recht op verdediging heeft. Wil je hier meer over te weten komen? Dan is het aan te raden om eens contact op te nemen met een advocaat. 

Waarom zijn advocaten zo duur?

Veel mensen vragen zich af waarom advocaten zo duur zijn en dat is ook goed te begrijpen, want je betaald voor een advocaat enkele honderden euro’s per uur. De reden dat advocaten duur zijn, is dat er een groot tekort is aan advocaten in Nederland. Daarnaast moeten advocaten ook een langdurige studie volgen voordat ze zichzelf advocaat mogen noemen. Het is dan ook zeker niet vreemd dat het erg duur kan zijn om een advocaat in te schakelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Powered by: Wordpress