Amsterdam

Wanneer een beroep doen op een fysiotherapeut Amsterdam?

We trappen een open deur in wanneer we zeggen dat ons menselijk lichaam bestaat uit heel wat verschillende onderdelen. Het gaat hierbij niet alleen om spieren en banden, maar ook om gewrichten evenals zenuwen. Op het ogenblik dat er een probleem ontstaat aan ons bewegingsapparaat kunt u daarvoor terecht bij een fysiotherapeut Amsterdam. Deze fysiotherapeut kan er niet alleen voor zorgen dat de pijn zal afnemen, daarnaast kan een behandeling ook helpen om het lichaam terug beter te laten functioneren.

In de praktijk is het zo dat uitsluitend de behandeling van de arts niet voldoende is. Veelal worden er dan ook nog eens bepaalde oefeningen meegegeven welke de patiënt gewoon thuis kan doen. Daarnaast wordt er in bepaalde situaties ook gebruik gemaakt van ondersteunende hulpmiddelen zoals tape. Voor het laten inplannen van een consult bij een fysiotherapeut Amsterdam is in principe geen doorverwijzing van de dokter vereist. U kunt dus gewoon meteen een afspraak maken.

Last van pijn? In deze gevallen kan fysiotherapie u verder helpen!

Een enorm aantal mensen krijgen elke dag opnieuw te maken met vervelende en vaak enerverende pijnen. Vaak leren deze mensen met de pijn leven terwijl dat eigenlijk helemaal niet hoeft. Bij een groot aantal verschillende klachten is het namelijk zo dat een fysiotherapeut Amsterdam verlichting kan bieden. Het gaat hierbij niet alleen om gevallen van artrose, maar ook om bijvoorbeeld een enkelletsel, een hernia evenals klachten die optreden aan armen, de nek en de schouder(s). Ook in het geval van reuma kan het een aanrader zijn om er voor te kiezen om een bezoek te brengen aan een fysiotherapeut. Wist u bovendien dat fysiotherapie eveneens een belangrijke meerwaarde met zich mee kan brengen bij meer complexe aandoeningen? Fysiotherapie heeft dan ook een bewezen werking na een beroerte, maar ook bij COPD evenals spierziekten zoals ALS en MS.

Hoe gaat de fysiotherapeut Amsterdam precies te werk?

Denkt u nood te hebben aan een fysiotherapie behandeling? In dat geval zult u graag in eerste instantie willen weten hoe de fysiotherapeut te werk gaat. Allereerst zal hij of zij zich een zo optimaal mogelijk beeld proberen te schetsen van de klachten die u ervaart. Dit gebeurt uiteraard door het uitvoeren van een onderzoek, maar ook door het stellen van een aantal vragen. Daarna zal de fysiotherapeut in samenspraak met u een bepaald behandelplan opstellen. Dit behandelplan is nooit standaard. Dit betekent dat ze altijd volledig is afgestemd op de wensen en noden van de patiënt. Hoeveel behandelingen er precies ondergaan zullen moeten worden is afhankelijk van de aard van de klachten evenals de ernst er van.

Tijdens de sessies die u zult volgen bij een fysiotherapeut Amsterdam wordt er niet alleen de focus gelegd op het behandelen van de actuele klachten. Daarnaast wordt er namelijk eveneens erg veel aandacht besteed aan preventie. De kans dat de klachten met andere woorden in de (nabije) toekomst terug de kop op zullen steken wordt zoveel mogelijk ingeperkt. Een fysiotherapeutische behandeling neemt in de praktijk ongeveer 30 tot 60 minuten tijd in beslag. Het is mogelijk dat een bepaalde behandeling wordt verlengd of ingekort naargelang de vaststellingen die door de fysiotherapeut worden gedaan.

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Powered by: Wordpress