Amsterdam

Vergroot je eigen kansen met een zakelijke cursus Duits in Amsterdam

Overweeg jij een Cursus Duits in Amsterdam te volgen? Een uitstekend idee, want Duits is een belangrijke taal. Vooral voor ons als Nederlanders, want Duitsland is als buurland onze belangrijkste handelspartner. Toch wordt het Duits niet gezien als hippe taal. Engels en Spaans zijn een stuk populairder. Eigenlijk onterecht, want beheersing van het Duits is behalve leuk ook ontzettend handig en biedt je meer mogelijkheden op de nationale én internationale arbeidsmarkt. Bijkomend voordeel: het Duits lijkt veel op het Nederlands en is dus relatief makkelijk te leren.

Onderscheid je op de arbeidsmarkt

De economieën van Nederland en Duitsland zijn sterk met elkaar verweven. Voor ons is Duitsland het belangrijkste exportland. Andersom geldt dat ook, alleen de Verenigde Staten, Frankrijk en China zijn een belangrijkere exportbestemming voor onze oosterburen. Als je als Nederlander de Duitse taal beheerst, ben je dus erg interessant voor Nederlandse bedrijven die handelen met Duitsland. Ook open je voor jezelf de poort naar de Duitse arbeidsmarkt. Of naar die van Oostenrijk en Zwitserland, waar Duits ook de officiële taal is. Vooral in de toeristische sector is Duits een must. Niemand gaat zo vaak op vakantie als de Duitsers.

Waarom is Duits makkelijk te leren?

Als je Duits op de middelbare school hebt gehad, heb jij je hersenen waarschijnlijk moeten kraken voor de naamvallen. Op dat vlak kan Duits ingewikkeld zijn, maar over het algemeen is de Duitse taal voor Nederlanders makkelijker te leren dan talen zoals Spaans en Frans. Dit komt doordat het Nederlands en Duits veel op elkaar lijken. Beide talen komen oorspronkelijk voort uit de Germaanse taal. Woorden, zinsopbouw en uitdrukkingen hebben veel overeenkomsten. In relatief korte tijd kun jij je Duitse taalniveau al opschroeven naar een hoger niveau en hoef je niet langer alle Duitse teksten door Google Translate te halen.Doe een taaltest

Wanneer je overweegt een cursus zakelijk Duits in Amsterdam te volgen, is het fijn te weten wat je instapniveau is. Je hebt misschien zelf wel een idee, maar het zou vervelend zijn als voor de cursus niet op het juiste niveau bent ingedeeld. Doe daarom een taaltoets. Het resultaat van de test drukt je niveau uit in (van laag naar hoog) A1, A2, B1, B2, C1 of C2. De taaltoets test je schrijf-, luister-, lees,- en spreekvaardigheden. De uitslag geeft je een overzicht van de verbeterpunten en kan op basis daarvan een cursus op maat opgesteld worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Powered by: Wordpress