Amsterdam

Een coffeeshop in Amsterdam vinden: een naald in een hooiberg?

Vraag Google naar een coffeeshop in Amsterdam en je krijgt zoveel resultaten dat je niet weet waar je moet beginnen. Ben je nog nooit in Amsterdam geweest, dan kan het lastig zijn om een goede coffeeshop te vinden. Tenminste, goede coffeeshops zijn er voldoende, maar hoe weet jij zeker dat je de beste producten ontvangt en een leuke tijd gaat beleven? Gebruik de onderstaande tips en vindt zo een betrouwbare coffeeshop in Amsterdam.

Tip 1: vraag de locals naar hun favoriete coffeeshop in Amsterdam

Er zijn maar weinig mensen die beter weten wat de beste coffeeshop in Amsterdam is dan de lokale bevolking. Zij kennen de omgeving, zijn mogelijk zelf klant bij de coffeeshop en weten alle ins en outs van hun wijk. In Amsterdam kan het wel lastig zijn om een lokale inwoner te vinden, want een groot gedeelte van de mensen in de binnenstad bestaat uit toeristen. De beste coffeeshop vind je daarom ook meestal niet op de toeristische plekken, zoals op de Wallen, in de Kalverstraat en op het Rembrandtplein. Ga een wijk in en de bewoners vertellen je waar je terecht kunt voor de beste wiet.

Tip 2: bekijk het menu en stel vragen

Heb je een coffeeshop in Amsterdam gevonden waar je naar binnen wilt, neem dan de tijd voor het plaatsen van je bestelling. De meeste coffeeshops hebben een menu waaruit je kunt kiezen en daarop staat ook welk effect je van de joint kunt verwachten. Heb je vragen, stel deze dan altijd aan de medewerker achter de bar. Heb je twijfels, ga dan naar een volgende coffeeshop. Het goede nieuws is dat coffeeshops de enige plaatsen zijn waar ze officieel wiet mogen verkopen, dus je weet zeker dat je legaal bezig bent. Het is zaak dat je de coffeeshop in Amsterdam aanwijst waar ze het soort wiet verkopen dat jij nodig hebt en waar de wiet van goede kwaliteit is.

Tip 3: rol zelf

De meeste coffeeshops in Amsterdam verkopen kant-en-klare joints. En dat is handig als je nog nooit zelf een joint gerold hebt. De joints die verkocht worden bevatten tabak en mogelijk wil jij dat niet inhaleren. Daarnaast heb je dan ook geen invloed op hoe sterk je joint is en is er altijd een mogelijkheid dat je te veel rookt. Koop daarom wiet los, rol hier zelf een joint van en bepaal de samenstelling en sterkte. Kun je dit niet, dan is er vast wel iemand anders die dit voor je wil doen. Je kunt dan ook een pure joint roken, dus zonder tabak. Let op: menig coffeeshop in Amsterdam heeft tegenwoordig een rookruimte. Steek je joint dus niet zomaar op voordat je weet of dat is toegestaan.

Toeristen worden uitgebuit

Het belangrijkste punt waarmee je rekening moet houden bij je zoektocht naar een coffeeshop in Amsterdam is dat toeristen vaak het haasje zijn. Zij komen met maar één reden naar Amsterdam en worden door de coffeeshops flink opgelicht. Met de bovenstaande tips schuif jij snel bij een eerlijke en betrouwbare coffeeshop in Amsterdam aan tafel. The Border is bijvoorbeeld een goede optie.

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Powered by: Wordpress