Nederland

Webdesign trends 2022

Ben jij een webdesigner? Heb je moeite met het vinden van nieuwe webdesign trends voor uw websites? Nou, zoek niet verder! We hebben een lijst samengesteld met de nieuwste en meest innovatieve webdesign trends die de komende vijf jaar zullen domineren. Van animaties tot VR-interfaces, dit zijn enkele van de populairste nieuwe dingen in webdesign.

Wat moet je weten over webdesign in 2022?

Je moet weten dat er geen eenduidig ​​antwoord op deze vraag is, aangezien alle webdesign trends altijd veranderen. Maar waar je zeker van kunt zijn, is dat er nieuwe design trends zullen ontstaan ​​en oude zullen uitsterven. Een trend die de afgelopen jaren is uitgestorven, is skeuomorfisme; terwijl mensen vroeger wilden dat hun apps het uiterlijk van metalen deuren nabootsen (denk aan iOS), nu geven ze de voorkeur aan platte ontwerpen met felle kleuren zoals die te zien zijn op Android-telefoons zoals de Samsung Galaxy S8.

Je moet opletten wat er trending is, zodat je websites fris en up-to-date blijven zonder er gedateerd uit te zien. Blader zo nu en dan door website sjablonen, zodat je ziet hoe verschillende ontwikkelaars creatief worden – je kunt een geweldige lay-out of animatie tegenkomen die je kunt lenen en zelf maken.

In dit artikel bekijken we enkele van de meest populaire webdesign trends voor 2022, dit hebben we gevraagd bij het webdesign bureau Cross Internet. Animaties, 3D-effecten en VR-interfaces nemen allemaal toe, dus bereid je voor om de mogelijkheden te verkennen!

Animaties

Een trend die snel aan snelheid wint, is het gebruik van animaties. Animatie op websites bestaat al sinds Flash voor het eerst verscheen, maar nu CSS3 animatie zonder plug-ins mogelijk maakt, is het animeren van delen van een website veel eenvoudiger en toegankelijker geworden. Animaties zijn vooral effectief bij reclame of bij het uitleggen hoe je een product of dienst moet gebruiken, dus als je erover nadenkt ze te gebruiken, overweeg dan of je doel is om te entertainen, informeren of overtuigen.

3D-effecten

Nu VR een begrip is geworden met de release van Oculus Rift en HTC Vive, zijn digitale 3D-graphics op weg om populairder te worden. Nu VR-interfaces vaker worden gebruikt voor apps, industrieel ontwerp en zelfs videogames, beginnen ontwerpers te onderzoeken hoe ze 3D-effecten kunnen gebruiken. Houd de populariteit van 3D in 2022 in de gaten!

Er zijn veel manieren om 3D-effecten op je website te gebruiken, en we kunnen ze in dit artikel niet allemaal behandelen. Maar enkele ideeën om je op weg te helpen, zijn onder meer het gebruik van 3D-afbeeldingen voor knoppen, het toevoegen van diepte aan tekst of afbeeldingen door lagen te gebruiken of het creëren van een parallax-effect. Als je avontuurlijk bent ingesteld, kun je zelfs een 3D-website maken!

VR-interfaces

Zoals we eerder vermeldden, wordt VR steeds populairder en begint het in verschillende industrieën te worden gebruikt. Met dit in gedachten is het geen verrassing dat webdesigners beginnen te experimenteren met VR-interfaces voor websites. Tot nu toe zijn er niet veel voorbeelden van VR-websites, maar we kunnen verwachten dat dit de komende jaren zal veranderen.

Als je durft, kun je proberen zelf een VR-website te maken! Het enige dat u nodig hebt, is enige basiskennis van coderen en een VR-headset zoals Oculus Rift of HTC Vive. Met VR-interfaces kun je een meeslepende ervaring voor je gebruikers creëren die ze nergens anders zullen vinden.

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Powered by: Wordpress