Nederland

Smartshops; wat verkopen ze?

Het woord ‘smartshop’ is een samentrekking van de woorden ‘smart’ en ‘drogisterij’. Een smartshop verkoopt legale drugs, zoals cannabis of lachgas. De meest voorkomende producten die in een smartshop worden verkocht worden lees je hier!

Wat wordt er verkocht?

Hieronder hebben we een aantal producten genoteerd waarvan je kunt verwachten om deze te vinden in een smartshop. Benieuwd? Bekijk dan onderstaand lijstje:

– Marihuana (bloem, gewrichten en eetwaren)

– Zaden (binnen en buiten)

– CBD-olie (in verschillende sterktes)

– Juridische highs zoals lachgas of lachgas.

– Orale sprays met THC/CBD die kunnen worden gebruikt om pijn te verlichten.

– Smartshops hebben ook vaak rookaccessoires zoals bongs en pijpen in voorraad.

Daarnaast zullen sommige winkels educatieve en wetenschappelijke apparatuur verkopen, zoals verdampers en weegschalen. De meeste smartshops verkopen ook accessoires om mee te roken, zoals metalen schermen of pijp schermen. Bekijk hier een échte headshop!

Lachgasbussen worden soms verkocht in een verkeerd geëtiketteerde container met de tekst “heliumgas” of iets dergelijks, omdat lachgas normaal gesproken wordt gebruikt voor het vullen van ballonnen met helium op feestjes. Dit heeft ertoe geleid dat sommige mensen per ongeluk lachgas inhaleren, omdat ze dachten dat het helium was.

Wat is de legaliteit?

De legaliteit van de producten die smartshops verkopen verschilt van land tot land. In sommige landen zijn alle artikelen die in een smartshop worden verkocht legaal; in andere zijn alleen specifieke items legaal. In Nederland is cannabis bijvoorbeeld volledig legaal, terwijl lachgas alleen legaal is voor persoonlijk gebruik.

Omdat de producten die in een smartshop worden verkocht allemaal legaal zijn, is een recept niet nodig. Dit betekent dat iedereen een smartshop kan binnenlopen en kopen wat hij wil. Sommige winkels kunnen echter eisen dat klanten een identiteitsbewijs of leeftijdsbewijs overleggen voordat ze bepaalde artikelen verkopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Powered by: Wordpress