Nederland

Wat zijn de voordelen van droogbouw vloerverwarming?

Van de buitenkant zie je het niet, maar je hebt op veel verschillende plaatsen vloerverwarmingen. Hoewel er nog veel woningen zijn met een radiator, zie je tegenwoordig steeds meer nieuwbouwwoningen met vloerverwarmingen. Hoewel je niet kunt zien wat voor een soort vloerverwarming het is, heb je binnen de vloerverwarmingen verschillende systemen. Zo heb je bijvoorbeeld een droogbouw vloerverwarming. Wat zijn de voordelen van een droogbouw systeem?

Wat is een droogbouw vloerverwarming?

Bij een droogbouw vloerverwarming wordt de verwarming op de dekvloer neergelegd. Je hoeft de huidige (oude) vloer dus niet weg te halen. Nadat de vloerverwarming is neergelegd, kan de eindvloer aangebracht worden. Op het moment dat dit allemaal klaar is, kun je genieten van een heerlijke warme vloer en ruimte. 

Makkelijk aan te leggen

Een droogbouw vloerverwarming is makkelijk aan te leggen. De reden hiervan is dat je de vloer niet hoeft voor te bereiden. Zo hoef je de huidige (oude) vloer niet eruit te halen. Het is zelfs het beste om de droogbouw vloerverwarming op een bestaande vloer neer te leggen. Hierbij maakt het materiaal van de ondergrond niet uit. Of de ondervloer nu beton, hout of cement is, is geen probleem. 

Snel een warme ruimte

Wanneer je kiest voor een droogbouw vloerverwarming, kies je voor een snelle warme ruimte. De vloerverwarming wordt, zoals je hierboven hebt kunnen lezen, over een bestaande vloer heen gelegd. De verwarming wordt door een soort patroon op de vloer aangebracht. Wanneer de vloerverwarming wordt aangebracht, wordt ervoor gezorgd dat elk deel van de vloer bedekt wordt. Hierdoor zul je uiteindelijk merken dat de ruimte waarin de vloerverwarming ligt ook snel warm zal zijn. Daarnaast is het ook erg fijn als je met je blote voeten over de vloer heen loopt. Je zult op elk deel van de vloer een aangename temperatuur voelen.

Makkelijk de temperatuur instellen

Bij een vloerverwarming kun je makkelijk de temperatuur instellen. Het is bij een vloerverwarming namelijk van belang dat je deze niet erg laat verschillen van temperaturen. Je wilt dat de temperatuur zo gelijk mogelijk blijft. Door je gewenste temperatuur in te stellen op een thermostaat, zorg je ervoor dat de vloer op de juiste temperatuur komt. Door middel van de thermostaat hoef je ook niet bang te zijn dat de temperatuur erg zakt. Wanneer de temperatuur namelijk daalt, zorgt de thermostaat ervoor dat deze weer tot de juiste temperatuur komt. 

Snelle installatie

Je hebt veel verschillende soorten systemen voor een vloerverwarming. Zo zou je ook kunnen kiezen voor een natbouw vloerverwarming. Hierbij worden vloerverwarmingsbuizen neergelegd. Nadat deze liggen wordt er cement overheen gegoten. Het drogen van dit cement heeft enige tijd nodig. Wanneer je gebruik maakt van een droogbouw vloerverwarming, hoef je niet bang te zijn voor een lange wachttijd. Zo hoeft de vloer niet te drogen en hoef je de oude vloer niet weg te halen. Het enige wat moet gebeuren is dat de vloerverwarming over de gebruikte vloer aangelegd wordt, waarna er een nieuwe vloer overheen komt. 

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Powered by: Wordpress