Nederland

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?

Ben je van plan om voor het eerst een woning te kopen? Dat is ongelofelijk spannend! Want zodra je een woning hebt aangekocht val je in het rijtje van trotse vastgoedeigenaars. Voordat het zover is spreekt het voor zich dat er aandacht moet worden besteed aan menig aantal belangrijke factoren. Zo wil je er bijvoorbeeld zeker van zijn dat je geen kat in een zak zal kopen. Dat kan perfect, ook al maken veel mensen op dit vlak toch een grote fout. Voor heel wat mensen geldt dat ze zomaar vastgoed kopen zonder dat ze daar eigenlijk grondig over hebben nagedacht. Dat is gevaarlijk, want de kans op een miskoop stijgt daardoor aanzienlijk. Gelukkig kan je altijd nog een bouwkundige keuring laten uitvoeren!

            Aantal miskopen bij vastgoed stijgt aanzienlijk

Voor heel wat mensen die vastgoed gaan kopen geldt dat ze daar geen enkele ervaring mee hebben. Dat maakt het in de praktijk ongelofelijk moeilijk om in te kunnen schatten hoe interessant (of net niet interessant) een bepaald pand is. Het gebeurt niet zelden dat men dan uiteindelijk maar besluit om het er op te wagen. Dat is aan de ene kant begrijpelijk, maar aan de andere kant ook zeer onverstandig. De kans dat je namelijk op het einde van de rit de factuur krijgt gepresenteerd is immers ongelofelijk groot. Dat kan anders.

Het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring heeft als gevolg dat er van het wagen van een sprong in het diepe geen sprake meer is. Een dergelijke keuring zorgt er namelijk voor dat je een goede inschatting krijgt van zaken zoals:

  1. De actuele staat van het pand dat je wenst aan te schaffen;
  2. Het mogelijke achterstallige onderhoud waarvan sprake is;
  3. De kosten waar je in de aankomende tijd allemaal mee kan worden geconfronteerd;

Op basis van de drie bovenstaande punten kan er dan zeer eenvoudig en bovendien ook in alle vertrouwen worden vastgesteld of de vraagprijs van de verkopers echt realistisch is of niet. Wil je het huis dan nog altijd kopen? Dan kan je er dus zeker van zijn dat je een realistische prijs zal betalen waar je achteraf geen spijt van zal krijgen.

            Brengt een bouwkundige keuring niet erg veel kosten met zich mee?

Het laatste waar je als kersverse woningeigenaar op zit te wachten zijn extra kosten. Dat kunnen we best begrijpen. Dit gezegd hebbende is het zo dat een bouwkundige keuring laten uitvoeren helemaal niet veel kosten met zich meebrengt. Gemiddeld betalen mensen hiervoor dan ook een bedrag welke is gelegen tussen de 350 en 400 euro. Voor grote woningen is het mogelijk dat hiervoor extra kosten worden aangerekend. Dit zal echter op voorhand altijd duidelijk worden aangegeven door de partij waarbij je de keuring laat uitvoeren.

Uiteraard is bovenstaande geen onaanzienlijk bedrag, maar ze kan je in de praktijk ongelofelijk veel geld besparen. De kosten aan een huis waar je onverwachts mee wordt geconfronteerd kunnen immers ongelofelijk snel oplopen. Wil jij een dergelijke vervelende situatie voorkomen? Dan zal je kunnen vaststellen dat een bouwkundige keuring laten uitvoeren daarbij kan helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Powered by: Wordpress