Nederland

Waarom wordt groene dakbedekking steeds populairder?

Een groendak of groene dakbedekking is in feite een laag die geheel of gedeeltelijk is bedekt met vegetatie, zoals sedum. De installatie van groene dakbedekking kan extra lagen bevatten, zoals een afvoer- en irrigatiesysteem en een wortel barrière. Het wordt beschouwd als een van de meest ecologische opties omdat er geen pesticiden, herbiciden of andere synthetische stoffen worden gebruikt. Het is een zeer efficiënte keuze in vergelijking met conventionele daken. Dakbedekking wordt beter beschermd tegen verschillen in temperatuur en binnenshuis is de temperatuur ook stabieler.

Voor- en nadelen van groene dakbedekking

Hoewel het gebruik van planten voor groene daken zijn voordelen heeft, moet je een paar waarschuwingen in gedachten houden. Het belangrijkste om te overwegen is de gezondheid van de planten. Je dient planten te kiezen die in jouw klimaat het goed zullen doen. Dit is logisch, aangezien je zo min mogelijk onderhoud aan je dak wilt. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de planten voldoende zon en vocht krijgen en dat ze voldoende ruimte hebben om te groeien. Het is ook een goed idee om planten te kiezen die inheems zijn in jouw gebied. Deze kunnen het beste tegen de weersomstandigheden van waar jij woont. Een specialist kan je hier meer over vertellen. De voordelen wegen over het algemeen zwaarder dan de nadelen.

Wat voor onderhoud heeft een groendak?

Er zijn verschillende soorten groene daken beschikbaar. Een daarvan is sedum. Deze plant heeft weinig onderhoud nodig. Denk aan water geven wanneer het (extreem) droog is en enkele keren per jaar bemesten. Om de staat van het dak goed te houden is het belangrijk om je groene dakbedekking alleen te installeren op een relatief niet dak. Wanneer je oude dakbedekking hebt, dan kan een installateur van een groen dak, deze eerst vervangen. Het is logisch dat nieuwe dakbedekking je ook maximaal profijt biedt van jouw groene dak. Door dit in één keer te installeren ben je bovendien vaak goedkoper uit.

Goed voor jouw binnenklimaat maar ook voor jouw omgeving

Wanneer jouw huis in de felle zon staat, dan zal die hitte door jouw dakbedekking, welke vaak zwart is, ook jouw huis binnenkomen. Je kunt je voorstellen dat groene dakbedekking, zoals van sedum, de hitte veel beter tegen kan houden. Die warmte komt dus vele malen minder snel jouw huis in. Andersom werkt het ook zo. Warmte die in jouw huis is, zal door jouw dak omhoog trekken en hiermee verdwijnen. In de winter is dit zonde en zal de extra laag isolatie van de planten op jouw dak de warmte binnenhouden.

Verkrijgbaarheid van groene dakbedekking

Veel lokale en landelijke fabrikanten bieden inmiddels groendaken aan, dus keuze genoeg. Veel bedrijven komen bij je thuis om jouw dak te analyseren en de beste oplossing voor jouw specifieke situatie voor te stellen. Hierdoor ben je vanaf het begin betrokken bij het proces. Je kan om een offerte te krijgen, vaak online al een berekening maken waarna je eventueel je groene dakbedekking meteen kunt bestellen.

Wacht niet langer, start vandaag

Bestel vandaag nog een groendak bij TOPGROEN en ontzie het milieu. Je kunt de materialen rechtstreeks bij jouw thuis laten bezorgen. Met slechts een paar stappen, kun je een groendak installeren. Je zult voldoening halen uit het feit dat jouw huis op een milieuvriendelijke manier de omgeving en het milieu ten goede komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Powered by: Wordpress