Nederland

Waarom je kruipruimte isoleren een goed idee is

Denk jij erover na om je kruipruimte te isoleren? Dit is zeker geen slecht idee, steeds meer mensen laten hun woning namelijk goed isoleren. Het isoleren van de kruipruimte is een van de meest eenvoudige manieren om je woning beter te isoleren. Bovendien is het ook een van de goedkopere manieren om de isolatie van je woning te verbeteren. De meeste mensen zijn wel op de hoogte van de voordelen van een betere isolatie. Wanneer je woning goed geïsoleerd is zal je bijvoorbeeld minder hard hoeven te stoken om je woning te verwarmen. Je kunt veel energiekosten besparen als je ervoor kiest om de kruipruimte te isoleren.

Je kruipruimte isoleren in combinatie met vloerverwarming

Als je vloerverwarming aan wilt gaan leggen, is het essentieel dat je kruipruimte goed geïsoleerd is. Wanneer de ruimte niet goed geïsoleerd is, zal de vloerverwarming de kruipruimte ook opwarmen. Hierdoor duurt het langer voordat de woning warm wordt, maar daarnaast verbruik je op deze manier ook nog eens onnodig veel energie. Het is daarom geen goed idee om vloerverwarming te installeren zonder de kruipruimte te isoleren. Vooral als je vloerverwarming hebt, zal het isoleren van de kruipruimte je ontzettend veel stroomkosten kunnen schelen.

De verschillende manieren om je kruipruimte te isoleren

Er zijn veel verschillende manieren om je kruipruimte te isoleren. Meestal wordt ervoor gekozen om een dikke schuimlaag aan te brengen tegen de onderkant van je woning. Zo kun je de kruipruimte bijvoorbeeld isoleren met pur. De kruipruimte is echter niet altijd even toegankelijk. Als de kruipruimte moeilijk toegankelijk is, wordt er vaak voor gekozen om de kruipruimte te isoleren met schelpen of ander materiaal. Wanneer er materiaal in de kruipruimte gestort wordt, noemen we dit bodemisolatie. Welke vorm van isolatie het beste is, verschilt per woning. Bovendien is het ook afhankelijk van het bedrijf die de ruimte isoleert. Een bedrijf met voldoende ervaring weet bijvoorbeeld precies hoe dik de laag purschuim hoort te zijn.

De ruimte laten isoleren door een expert

Het is belangrijk dat de kruipruimte geïsoleerd wordt door een expert. Ga dus goed na welke bedrijven het meest geschikt zijn om de kruipruimte te isoleren. Als je de ruimte door een expert laat isoleren, weet je zeker dat de klus ook gelijk goed uitgevoerd wordt. Je kunt bedrijven eenvoudig met elkaar vergelijken door middel van recensies. Daarnaast is een vrijblijvend gesprek ook geen slecht idee. Zo kom je er al snel achter of een bedrijf betrouwbaar is en bovendien ook in staat is om de klus uit te voeren. Het is niet aan te raden om je kruipruimte zelf te isoleren. Je loopt zo namelijk het risico dat er een fout gemaakt wordt. Zo moet de laag isolatiemateriaal bijvoorbeeld wel dik genoeg zijn. Er zijn verschillende bedrijven die in staat zijn om jouw kruipruimte te isoleren. Bovendien is het een van de goedkoopste manieren om je woning beter te isoleren en dus ook een goedkope manier om energiekosten te besparen. Het is dus zeker het overwegen waard.

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Powered by: Wordpress