Nederland

Auto verzekeren? Dit is voor u de meest optimale autoverzekering!

Auto verzekeren? Het afsluiten van een autoverzekering die al uw verwachtingen zal weten in te lossen? Dat lijkt eenvoudig te zijn, maar dat is het in de praktijk vaak allerminst. Veel mensen kiezen er uiteindelijk voor om een autoverzekering af te sluiten die ze eigenlijk helemaal niet nodig hebben. Lang niet iedereen is namelijk gebaat bij het afsluiten van een allrisk autoverzekering, hoe vreemd dat misschien op het eerste zicht ook mag lijken. Wilt u er absoluut zeker van zijn dat u de best mogelijke autoverzekering afsluit? Dat is mogelijk door rekening te houden met de tips die worden gegeven hier op deze pagina.

1.) Welk budget heeft u beschikbaar voor uw autoverzekering?

In eerste instantie moet u zich er uiteraard bewust van zijn dat het afsluiten van een autoverzekering een bepaalde kostprijs met zich meebrengt. Waarschijnlijk heeft u er reeds voor gekozen om een lening af te sluiten voor het afbetalen van de auto waardoor u met een periodieke kostprijs wordt geconfronteerd. Daar komt dus ook nog eens de prijs van de autoverzekering bovenop. Controleer goed welk budget u precies nog kunt besteden aan uw auto en hou daar rekening mee bij het bepalen van het type autoverzekering.

2.) Welke schade wilt u graag ingedekt hebben?

In lijn met bovenstaande ligt natuurlijk de schade die u graag gedekt wil zien. De in Nederland wettelijk verplichte WA-verzekering dekt bijvoorbeeld uitsluitend de schade in welke wordt aangericht ten opzichte van derden. Kiest u ervoor om deze voordelige autoverzekering af te sluiten? Dan bent u dus weliswaar wettelijk gezien in orde, maar kunt u niet rekenen op financiƫle tussenkomst van de verzekeraar bij schade aan uw eigen voertuig.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht biedt ook de WA+ beperkt casco autoverzekering slechts een beperkte dekking van schade aan het eigen voertuig. De schade moet dan immers zijn veroorzaakt door een brand of een storm. Ook glasschade wordt door de WA+ beperkt casco verzekering gedekt. De schade die u zelf aanbrengt aan uw auto is niet verzekerd. Wilt u deze eigen schade toch volledig laten meeverzekeren? In dat geval bent u aangewezen op de dure WA+ volledig casco autoverzekering.

3.) Hou rekening met de leeftijd van uw voertuig

Eveneens een bepalende factor voor het soort autoverzekering welke u gaat afsluiten is de leeftijd van het voertuig. U moet er in ieder geval rekening mee houden dat lang niet elke verzekeraar een oudere, tweedehandse auto zal willen verzekeren middels een WA+ volledig cascoverzekering. Daarnaast moet u zichzelf hoe dan ook steeds de vraag stellen of het nog wel financieel interessant is om een auto te verzekeren middels een dure WA+ volledig cascoverzekering wanneer deze reeds over een niet onaanzienlijke ouderdom beschikt. Vaak is het dan interessanter om te kiezen voor de WA+ beperkt casco autoverzekering of zelfs de gewone WA-verzekering. Dit is uiteraard een persoonlijke keuze.

4.) Het schadeverleden van de bestuurder

Last but not least is er natuurlijk ook het schadeverleden van de bestuurder. Aan dit schadeverleden kunt u nu op zich niets meer veranderen, maar het is wel voor een groot deel bepalend voor de kostprijs van uw autoverzekering. Heeft u dus met andere woorden door de jaren heen een aantal ongevallen gehad met verwijtbare schade? In dat geval is het zomaar mogelijk dat de kostprijs van met name een WA+ volledig cascoverzekering voor u (veel) te duur zal uitvallen. Ook hier rekening mee houden is dus van niet te onderschatten belang. Online advies over uw autoverzekering of uw auto verzekeren? Dan kunt u dag en nacht terecht bij Diks Verzekeringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Powered by: Wordpress