Nederland

Radio 2 playlist

De Radio 2 playlist kent een inmiddels jarenlang recept met gevarieerde ingrediënten. De radiozender heeft veel programma’s, themalijsten en Dj’s om deze te presenteren. Bekende gezichten onder de Dj’s zijn onder andere Rob Stenders, Felix Meurders en Ruud de Wild. Radio 2 is een nationaal station en heet voluit NPO Radio 2, vernoemd naar de Nationale Publieke Omroep.

Het recept van de radiozender

Het recept van de Radio 2 lijsten bestaat uit een zorgvuldig samengestelde groep genres. Ook richt het station zich op specifieke perioden uit de muziek, zoals de jaren ‘80 en ‘90. Muziek uit deze tijd komt dan ook veelvuldig voorbij in de playlists van Radio 2. De complete playlist is te bekijken op Playlist24.nl.
De Dj’s putten hier een groot deel van het totale aanbod uit. Het aanbod is divers. Zo komen naast tachtiger en negentiger jaren hits ook de hits van nu en recente classics voorbij aan een luisteraar. Het aanbod omarmt daarnaast Nederlandstalige hits en ‘gouwe ouwe’ hits uit binnen- en buitenland.

Thema’s, rubrieken en playlists

playlist-radio-2Radio 2 is onderdeel van de Nationale Publieke Omroep en die publieke functie grijpt zij met beide handen aan. Dat komt terug in haar media-aanbod, naast playlists zoals de Top 500. Zo heeft het station niet alleen als missie om haar achterban op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen binnen pop-genres en pop-culturen, maar krijgen ook andere soorten content de ruimte bij de zender.
Die maatschappelijke functie uit zich in de continue alertheid van de zender rondom het laatste nieuws, actuele thema’s, trending topics online en het aanhalen van het gesprek van de dag in Nederland. Zij speurt daarbij constant land, stad en internet af, als een soort dankbare radar voor een luisteraar. Die hoeft enkel nog af te stemmen op Radio 2 om geheel op te hoogte zijn van het laatste nieuws.
Dat karakter komt eveneens op wekelijkse terug in de samenstelling van de Radio 2 playlists. De radiozender koppelt het geluid van de dag aan moderne classic hits en de hits van weleer. In haar geluid weerklinkt het snelle en digitale van nu met een gezonde dosis nostalgie en sentiment voor het luisterend publiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Powered by: Wordpress