Nederland

Nederland verdient jaarlijks miljarden aan de landbouwexport

De verdiensten aan de landbouwexport in Nederland zijn zeer belangrijk voor de Nederlandse economie. In 2019 werd er 94,5 miljard verdient aan de export van landbouwgoederen. Dat was een groei van 4,6% met het jaar daarvoor. De groei aan verdiensten komt vooral door de stijging van exportproducten en een klein gedeelte door de stijging van het aantal landbouwgoederen. Er is niet alleen een stijging te zien in de export van landbouwgoederen, maar ook in de landbouwmachines, kasmaterialen en machines voor de voedingsmiddelenindustrie.

Waarom is er zoveel vraag naar Nederlandse exportproducten?

De vele vraag naar Nederlandse exportproducten wereldwijd, komt door de stijging van de wereldbevolking en dus de vraag naar meer voedsel. Tegelijk is Nederland de voorloper op het duurzaam maken van voedsel. Dat komt door de Nederlandse kennis, innovatie en vindingrijkheid, waardoor de Nederlandse exportproducten wereldwijd zo geliefd zijn. 

Wie is de grootste Nederlandse export afnemer?

Al jaren is buurland Duitsland de grootste afnemer van de Nederlandse export. Jaarlijks gaat er een kwart van de export naar Duitsland. Dat komt neer op zo’n 23,6 miljard. De op één na grootste afnemer is België. Nederland ontving in 2019 10,8 miljard euro van België aan exportproducten uit de landbouw. Daarna komt het Verenigd Koninkrijk met 8,7 miljard en Frankrijk met 1 miljard minder. Deze landen zorgen voor meer dan 50% van de totale verdiensten aan de landbouwexport.

Landbouwmachines

Om deze grote hoeveelheden te produceren, hebben boeren veel landbouwmachines nodig. Bij Van Trier Europe vind je een uitgebreid aanbod aan deze machines zoals: transportbanden, duobanden, hallenvullers, stortbakken, doseer hoppers, trechters, kistenvullers en nog veel meer landbouwmachines. Van Trier Europe staat bekend om innovatie en dat zie je terug in de machines. Alle nieuwe machines beschikken over de nieuwste technologieën, waardoor het gebruiksgemak alleen maar gemakkelijker wordt. Wil je een Hallenvuller kopen bij Van Trier? Klik dan op de link.

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Powered by: Wordpress