Nederland

5 x een dagje uit in eigen land

Voor een spontaan dagje uit zijn natuurlijk activiteiten binnen Nederland een goede optie. Hieronder lees je 5 tips voor een dagje weg. Wist je trouwens dat als je tijdens een dagje uit, iets kwijtraakt of gestolen wordt je dit vaak kunt aangeven bij je reisverzekering. Check even of je hiervoor gedekt bent en je bent klaar om te gaan.

1. Walibi

Voor de echte adrenaline junkies kun je natuurlijk naar Walibi. Met de vele achtbanen ben je hier gemakkelijk een dagje zoet. Kies een dag buiten de vakanties om, om wachtrijen te vermijden.

2. Strand

Het strand van Nederland biedt eindeloos veel opties. Voor zowel lekker strandweer als een druilerige koude dag. Je kunt natuurlijk plaatsnemen bij een leuke strandtent en lekker genieten van het zonnetje. Of je kunt bijvoorbeeld gaan blow karten, hiervoor is een harde wind nodig dus perfect voor de herfst!

3. Safaripark Beekse Bergen

Dit park kun je op twee manieren bekijken, vanuit de auto op ‘echte’ safari of een wandeling door het park. Uiteraard kun je tijdens de wandeling niet tussen de loslopende leeuwen terecht komen.

4. Efteling

Volgens de Amerikanen is dit het beste themapark in de wereld, dus hier moet je een keer geweest zijn. Ook hier is het verstandig om buiten de vakanties om een bezoekje te brengen om rijen te vermijden.

5. De Veluwe

Deze activiteit is geschikt voor een zonnige dag maar ook een droge herfstdag. Je kunt hier fietsen huren en daarmee het park gaan verkennen, er zijn genoeg routes om er een mooie dag van te maken. Neem zelf een lekkere lunch mee of bezoek een restaurantje langs het park.

Er is dus genoeg te beleven binnen Nederland. Afhankelijk van het weer kun je verschillende activiteiten plannen. Tijdens een dagje weg is het ook belangrijk om bijvoorbeeld een doorlopende reisverzekering te hebben omdat hier ook vaak gestolen of kwijt geraakte spullen onder vallen. Check dus even wat er allemaal gedekt wordt zodat je met een gerust gevoel op reis gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Powered by: Wordpress