Hoofddorp Noord-Holland

Werken voor de overheid

Werken bij de overheid is voor velen een mooie carrièrestap. De Rijksoverheid en gemeenten blijken vaak betrouwbare werkgevers met gunstige arbeidsvoorwaarden. Naast de vacatures op de website van de Rijksoverheid kun je er ook voor kiezen om op zoek te gaan naar vacatures bij de overheid per gemeente.

stw hoofddorp

Bij de overheid werken is echter niet voor iedereen weggelegd. Vaak komt een overheidsfunctie met grote verantwoordelijkheden en ligt de werkdruk hoog als je een beleidsmedewerker of bestuurlijke functie ambieert. Er wordt van je gevraagd te beschikken over een sterk analytisch denkvermogen aangezien je maatschappelijke vraagstukken moet kunnen vertalen naar abstract beleid. Daarnaast is integriteit is een belangrijke pijler voor de recruiters van de overheid. Een Verklaring Omtrent het Gedrag is dan ook vaak een vereiste om te werken bij de belastingdienst en andere overheidsinstanties. Je krijgt er wel veel voor terug aangezien je een direct zichtbare bijdrage levert aan de samenleving in Nederland.

Nog aan het studeren maar in de toekomst op zoek naar een mooie functie binnen de overheid? Een ICT bijbaan is een stap in de goede richting. De digitalisering binnen de overheid zal vele belangrijke functies opleveren waarbij een ICT ervaring een pré is.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Powered by: Wordpress