Eindhoven

Chiropractor in Eindhoven regio

Heeft u al een tijd last van pijn in de nek of de rug? Dan is het wellicht verstandig om contact op te nemen met een chiropractor in Eindhoven. Veel mensen denken dat een fysiotherapeut hierbij kan helpen, maar schijn bedriegt. Een fysiotherapeut zal voornamelijk de tijdelijke problemen verhelpen. Dit is natuurlijk fijn op korte termijn, maar het doel is natuurlijk om de problemen op lange termijn te voorkomen. Hierbij is het verstandig om in gesprek te gaan met een chiropractor. Door middel van deze behandeling bent u er zeker van dat niet alleen het probleem, maar ook de oorzaak, wordt verholpen. Natuurlijk is het altijd goed om te informeren bij een onafhankelijke partij over wat de beste oplossing is voor uw probleem. Het beste kunt u contact opnemen met een huisarts en de situatie uitleggen. De huisarts zal hierbij concrete aanbevelingen geven.

Welke problemen kunnen er verholpen worden?

Met behulp van een chiropractor kunnen diverse problemen verholpen worden. Het is hierbij goed om in gesprek te gaan, want te lang wachten kan leiden tot chronische klachten. De meest voorkomende klacht is nekpijn in combinatie met hoofdpijn. Veelal wordt dit aangeduid als spierspanning stress. Spierspanning stress wordt vaak veroorzaakt door een verkeerde houding in combinatie met veel stress. Hierbij kan een chiropractor goed helpen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de medical taping methode. Tijdens deze methode worden er strips op het lichaam geplakt, waardoor je houding op een noodgedwongen manier altijd goed blijft. Mocht je het lichaam bol maken, dan trekt de strip aan de haarzakjes waardoor je meteen getriggerd wordt om recht te zitten. Naast het verbeteren van de houding zorgt deze methode ook voor een betere doorbloeding en voor betere verwerking van afvalstoffen. Het is om deze reden zeker aan te raden om eens te informeren naar de medical taping methode, indien u last heeft van nek en rugpijn die gepaard gaan met stress en een verkeerde houding.

Dry needling is erg opkomend

Dry needling is een opkomende techniek in Nederland. Tijdens deze methode wordt veel gebruik gemaakt van hele dunne naalden. Met deze naalden wordt er in het lichaam geprikt, waardoor bepaalde triggerpoints worden geraakt. Hierdoor worden spieren met de naald geprikt, waardoor de betreffende spieren meer ontspannen. Er wordt dus niets geïnjecteerd en dat wordt door de meeste patiënten als een opluchting ervaren. Het is hierbij wel belangrijk dat de personen die het uitvoeren echt gespecialiseerd zijn in het prikken van naalden op de juiste plekken. Mocht dit namelijk niet het geval zijn, dan kunnen hier nog meer pijnen mee gepaard gaan.

Wacht dus niet te lang

Het is niet verstandig om lang te wachten met het zoeken van een chiropractor. Als je te lang wacht, dan kan het namelijk al te laat zijn. Pijnen moeten vroegtijdig bij de oorzaak aangepakt worden. Mocht dit niet het geval zijn, dan kun je te maken krijgen met chronische pijnen en dit wil je ten aller tijden voorkomen. Mocht je al pijnsignalen ervaren, dan is het ook verstandig om een afspraak te plannen. Tijdens een kennismakingsgesprek wordt er een persoonlijke check uitgevoerd en zo weet jij precies waar je aan toe bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Powered by: Wordpress