Nederland

Welke brommerverzekering is voor u het meest geschikt?

Op het ogenblik dat u er voor kiest om een brommer te kopen is het belangrijk om met een aantal extra aandachtspunten rekening te houden. Dit geldt in het bijzonder voor het afsluiten van een passende brommerverzekering. Voor veel mensen is dit in eerste instantie niet helemaal duidelijk, maar ook voor een brommer geldt dat er een verplichte verzekering voor dient te worden afgesloten. Deze zogenaamde WA-verzekering zorgt er voor dat schade die u veroorzaakt aan derden met uw brommer wordt ingedekt. Ondanks het feit dat alleen dit type van brommerverzekering wettelijk is verplicht kan het in de praktijk best interessant zijn om ook even in de richting van andere opties te kijken. Welke verschillende soorten brommerverzekeringen er allemaal afgesloten kunnen worden ontdekt u op deze pagina!

Wat dekt de gewone WA-verzekering precies in?

In het merendeel van de gevallen kiezen eigenaars van een brommer er voor om uitsluitend de WA-verzekering af te sluiten. Het is vooral het toegankelijke prijskaartje welke er voor zorgt dat dit type van verzekering voor eigenaars van brommers zeer populair is. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat dit type van verzekering uitsluitend tussenkomst biedt bij schade aan derden. Met andere woorden, de schade die aan uw eigen brommer wordt veroorzaakt zal niet worden ingedekt. Ook diefstal van het voertuig is bij de WA-verzekering niet ingedekt. Het loont dan ook altijd de moeite om bij uzelf na te gaan of het mogelijks niet interessant kan zijn om een meer uitgebreid type van brommerverzekering af te sluiten.

Wat zijn de alternatieven?

Welke brommerverzekeringen er precies afgesloten kunnen worden is in de praktijk altijd afhankelijk van de verzekeraar in kwestie. Er wordt dan ook een onderscheid gemaakt tussen de verschillende, onderstaande vormen van brommerverzekeringen:

  • De wettelijk verplichte WA-verzekering;
  • De WA + diefstal brommerverzekering;
  • De WA + diefstal + aanrijding brommerverzekering;
  • De allrisk brommerverzekering;

De WA + diefstal + aanrijding en de allrisk brommerverzekering zijn in de praktijk precies hetzelfde. Alleen de benaming die de verzekeraar aan de verzekering geeft is anders. Vooral wanneer er een nieuwe brommer en dure brommer is aangekocht is het zo dat de eigenaar van het voertuig veelal kiest voor een allrisk verzekering. Gaat het om een tweedehandse brommer of om een brommer waar slechts een beperkt prijskaartje aan is verbonden? In dat geval is het zo dat de WA-verzekering de meest voor de hand liggende keuze is.

Welke brommerverzekering afsluiten?

Bovenstaande informatie maakt alvast duidelijk dat er toch wel heel wat verschillende factoren bestaan die de keuze van het type brommerverzekering die u gaat afsluiten beïnvloeden. Het gaat hierbij concreet om:

  1. De waarde waar de brommer die u heeft aangekocht over beschikt;
  2. Het beschikbare budget voor het betalen van de verzekeringspremie;
  3. De persoonlijke voorkeuren waar de bestuurder / eigenaar over beschikt;

Uiteindelijk is het vooral belangrijk om voor uzelf de afweging te maken welk type brommerverzekering het beste weet te voldoen aan uw verwachtingen. Is dat de goedkoopste optie en dus de WA-verzekering of wilt u vooral kunnen rekenen op extra zekerheid? In het laatste geval betekent dit dat u er goed aan doet om te kijken in de richting van de allrisk brommerverzekering. Al is er hier dus wel een aanzienlijk hoger prijskaartje aan verbonden. Benieuwd welke verzekering het beste bij u past? Neem dan snel een kijkje bij Diks.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Powered by: Wordpress