Nederland

Waar moet ik op letten tijdens het kopen van een tweedehands auto?

1. Kosten
Allereerst is het handig om alle kosten voor een auto op een rijtje te zetten. Denk bijvoorbeeld aan de wegenbelasting, eventuele parkeervergunning, onderhoudskosten en een verzekering. Zaken zoals wegenbelasting kan per auto verschillen dus dit is goed om vooraf te checken. Controleer dit dus ook voor eventuele tweedehands auto’s die je wilt gaan kopen zodat je niet achteraf een dure verzekering moet afsluiten.

2. Vergelijk modellen
Sommige modellen auto’s gaan nu eenmaal langer mee dan andere. Probeer dit dus ook vooraf te vergelijken met elkaar. Vergelijk waar mogelijk de historie qua onderhoud van verschillende auto’s. Door middel van een gratis kenteken check kun je al kijken wanneer de APK vervalt en wat de waarde van de auto is. Doe daarnaast ook eens navraag bij dealers, zij kunnen je ook vaak verder helpen.

3. Aankoopkeuring
Laat voordat je de auto echt aanschaft een aankoopkeuring doen. Door het uitvoeren hiervan ben je op de hoogte van eventuele technische mankementen die je anders misschien over het hoofd had gezien. Het kan namelijk nog aardig in de kosten oplopen als bijvoorbeeld onverwachts je remblokken vervangen moeten worden.

4. Auto overschrijven
Als de koop inmiddels is doorgegaan moet de auto overgeschreven worden. Dit kan op meerdere plekken in Nederland. Belangrijk hiervoor is dat je je rijbewijs mee hebt en dat je ouder dan 18 jaar bent. Ook het overschrijven van je auto brengt kosten met zich mee, houd hier rekening mee.

5. Geniet van je nieuwe auto!
Je hebt inmiddels je nieuwe auto in bezit. Het is misschien fijn om deze even goed schoon te maken voordat je er in gaat rijden. Zorg ervoor dat je auto weer als nieuw eruit ziet. Eventuele kleine krassen werk je weg met spotrepair. Zo maak je je eerste ritje in je nieuwe auto nog leuker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Powered by: Wordpress