Nederland

Hoe worden betonscheuren gerepareerd?

Beton is een veelzijdig materiaal dat voor veel projecten gebruikt kan worden, maar net als veel andere sterke materialen kan het soms toch wat kleine scheurtjes gaan vertonen. Hoe kun je dan deze schade herstellen en hoe kun je verdere schade dan voorkomen?

De schade herstellen bij beginnende beton scheurtjes

Wanneer beton scheurt, dan is dit natuurlijk nooit gewenst en daarom is het dan belangrijk om op zoek te gaan naar een oplossing, omdat je niet wilt dat er hierdoor problemen in de constructie van een pand zouden kunnen gaan ontstaan, maar ook zou hierdoor een lek kunnen ontstaan in het beton waardoor er water bij de bewapening zou kunnen komen. Dat is natuurlijk een situatie die je ten alle tijden zou willen voorkomen, omdat je niet wilt dat het beton en de bewapening zijn sterke kracht kan verliezen. Daarom is het goed om niet te lang te wachten met in te grijpen wanneer de eerste scheurtjes ontstaan. 

Doe het zelf

Wanneer het een heel erg klein scheurtje is dat aan de oppervlak van het beton gevestigd is, dan kun je het misschien zelf nog oplossen door dit te vullen met wat kit en het glad te smeren. Je kunt dit zelf doen wanneer jij weet dat jij dit kan, maar als je twijfelt aan eigen kunnen dan kun je het maar beter uit handen geven om voor zekerheid te gaan. De eigen aanpak met kit biedt echter in geen geval dezelfde garanties als die en gespecialiseerd bedrijf je zou kunnen geven, bedenk daarom van te voren al goed hoe je dit aan wilt gaan pakken. 

Betonschade opvullen door een bedrijf

Betonschade opvullen kan gedaan worden door een gespecialiseerd bedrijf dat alle ins en outs kent van beton en dat zich dagelijks bezighoud met het oplossen en beperken van betonschade. in het geval van zo’n klein scheurtje kan dit bedrijf ervoor kiezen om het beton te injecteren. Hierbij kunnen verschillende soorten hars gebruikt worden, maar dit hangt dan af van de scheur die te zien is in het beton en wat de situatie hieromheen is. Een gespecialiseerd bedrijf kan je hierbij voorzien van het juiste advies en jou hiermee de belangrijke garanties geven waar je misschien wel naar op zoek bent wat materialen en de oplossing betreft. 

De juiste optie hanteren

Een betonschade kan op verschillende manieren gevuld worden, maar een bedrijf zal er voor kiezen om dit te doen door het beton te injecteren met een speciale soort hars. Dit kan alleen gedaan worden door een bedrijf en is niet voor iedereen geschikt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Powered by: Wordpress