Nederland

Hoe kun je met een gezin de energierekening verlagen?

Gezin verbruikt veel energie

Een modern gezin verbruikt dagelijks veel energie. Het gaat hier om elektriciteit. Huizen zijn door de jaren heen steeds beter geïsoleerd. Denk aan kunststof kozijnen, HR++ glas en geïsoleerde spouwmuren. Daarnaast heeft de HR CV ketel ervoor gezorgd dat warm water en verwarming met een lager gasverbruik gerealiseerd kunnen worden. Het gasverbruik is gedaald. Het stroomverbruik is echter sterk toegenomen en dat merk je in de energierekening. In een gezin van 4 heeft elk gezinslid een mobiele telefoon, een tablet, een laptop, een televisie en er zijn 1 of meerdere game consoles in huis. Al deze apparaten verbruiken stroom. Het is goed mogelijk om met een paar kleine aanpassingen het stroomverbruik te verlagen.

Tips om je gezin energiezuiniger te maken

Alle draagbare gadgets hebben een accu en die moet opgeladen worden via een lader die in het stopcontact gaat. Het is aan te raden om alle laders van het lichtnet af te koppelen als er geen device op aangesloten is. Dit kun je redelijk eenvoudig doen door een stekkerdoos met aan-/uitschakelaar te gebruiken. Zorg er ook voor dat televisies, game consoles en laptops niet onnodig aan staan. Met name kinderen willen nog wel eens de televisie op hun kamer aan laten staan terwijl ze daar helemaal niet zijn. Kijk ook kritisch naar de apparatuur die op de kinderkamers staat. Het lijkt misschien voordelig om de oude plasma televisie aan een van de kinderen te geven, maar een plasma televisie verbruikt veel stroom. Het is vaak verstandiger om een energiezuinige LED televisie aan te schaffen. Om je kinderen meteen een beetje met geld om te leren gaan, kun je er samen voor sparen.

Hoe vind je de beste energieleverancier voor jouw gezin?

Als je naast alle bespaartips nog meer op de energierekening wilt besparen, dan is het verstandig om uit te zoeken of overstappen naar een andere energieleverancier voor jouw gezin verstandig is. Aanbiedingen van verschillende leveranciers zijn niet altijd voor elk gezin hetzelfde. Het is daarom van belang om de vergelijker nauwkeurig in te vullen, uiteindelijk komt hier voor elke situatie de goedkoopste leverancier uit en kan jouw huishouden kiezen voor de goedkoopste energie

Overstappen ook voor jouw gezin easy

Daadwerkelijk overstappen is easy. Als je beste aanbieding voor jouw gezin hebt gevonden, kun je kiezen voor de goedkoopste energieleverancier via overstappen.nl. Je nieuwe leverancier regelt alles met je oude leverancier. Daar heb je geen omkijken naar. Je profiteert meteen van lagere maandlasten en/of een welkomstbonus. Zo bespaart het huishouden op de energierekening.

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Powered by: Wordpress