Nederland

Een heftruck kopen? Wat je moet weten

Wil jij een heftruck kopen? Maar weet je niet zeker of dit het juiste moment is voor een aanschaf als dit? Dan is dit bericht iets voor jou. Hier zijn enkele van de dingen die je moet overwegen voordat je een aankoop doet.

1. Is er een behoefte?

Vorkheftrucks zijn geen item dat op elk project of in elke magazijnomgeving zal worden gebruikt. Je wilt er zeker van zijn dat je behoeften de investering rechtvaardigen en dat deze goed genoeg wordt gebruikt om je na verloop van tijd een goede ROI te geven.

2. Welke maat heb ik nodig?

Heb ik ruimte voor nog een apparaat in mijn ruimte? Voor veel magazijnen kunnen kleinere eenheden net zo goed werken als grotere, omdat ze beter in krappe ruimtes kunnen manoeuvreren dan modellen op ware grootte.

3. Hoeveel hefvermogen heb ik nodig?

Voor sommige magazijnen is het zinvol om meer dan één unit met verschillende hefcapaciteiten voor verschillende taken te overwegen. Een magazijn kan bijvoorbeeld een 8-tons model nodig hebben voor zwaardere ladingen en een 4-5 ton model voor kortere.

4. Wat voor proces ga je gebruiken?

Je zult ook willen overwegen voor welk type proces u de vorkheftruck gaat gebruiken. Als je pallets oppakt en verplaatst, heb je een model met een groter bereik nodig. Als je vrachtwagens laadt en lost, heb je wellicht een model met zijlader nodig.

5. Wat is uw budget?

Vorkheftrucks kunnen sterk variëren in kosten. Je wilt bepalen hoeveel je kunt budgetteren om een heftruck te kopen die past bij je budgetten. Bij de aankoopprijs houden we ook rekening met eventueel benodigde aanbouwdelen, zoals een palletkar of zijlader.

Voor ieder magazijn een andere heftruck

Vorkheftrucks zijn geen item dat op elk project of in elke magazijnomgeving zal worden gebruikt. Je wilt er zeker van zijn dat je behoeften de investering rechtvaardigen en dat deze goed genoeg wordt gebruikt om je na verloop van tijd een goede ROI te geven. Wellicht ook een hoogwerker kopen? Dan kun je bij LIMA-Group meer informatie vinden! De vorkheftruck moet ook passen bij het proces, dat kan variëren op basis van het type toepassing waarvoor het wordt gebruikt. Het is belangrijk om al deze factoren af ​​te wegen voordat je een aankoopbeslissing neemt, omdat ze van invloed kunnen zijn op het al dan niet zinvol zijn van deze apparatuur voor je instelling.

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Powered by: Wordpress