Als je een bedrijfseigenaar bent, dan weet je dat het innen van uitstaande schulden een echte hoofdpijn kan zijn. Niet alleen is het tijdrovend, maar het kan ook duur zijn als je een professionele incassobureau moet inhuren. Gelukkig is er een nieuwe trend in incasso die het overwegen waard kan zijn: no cure no pay incasso. Bij deze vorm van incasso hoeft je alleen te betalen als de incassant erin slaagt de schuld te verhalen. Hier zijn enkele voordelen van no cure no pay incasso die je zou moeten weten.
Je betaalt alleen als de incassant succes heeft
Dit is waarschijnlijk het meest voor de hand liggende voordeel van no cure no pay incasso. Bij traditionele incasso moet je betalen of de incassant er wel of niet in slaagt de debiteur te laten betalen. Bij no cure no pay hoef je alleen te betalen als de incassant de schuld daadwerkelijk incasseert. Dit betekent dat je een aanzienlijk bedrag kunt besparen als de incassant niet succesvol is.
Verzamelaars zijn meer gemotiveerd om te verzamelen
Omdat verzamelaars alleen betaald krijgen als ze succesvol zijn, zullen ze meer gemotiveerd zijn om de schuld te innen. Ze zullen waarschijnlijk meer moeite doen om de schuldenaar op te sporen en hem te laten betalen.
Het is minder riskant voor je bedrijf
Bij traditionele schuldinning bestaat altijd het risico dat je de schuld uiteindelijk moet afschrijven als oninbaar. Dit betekent dat je helemaal niet wordt terugbetaald en dat je zowel het geld dat je verschuldigd was als het geld dat je aan de incassant betaalde kwijt bent. Met no cure no pay is er minder risico omdat je alleen de commissie kwijt bent die je de verzamelaar zou betalen als hij succes had.
No cure no pay incasso wordt niet voor niets steeds populairder onder bedrijven. Als je overweegt dit type dienst te gebruiken voor je bedrijf, houd dan deze voordelen in gedachten. je moet er ook voor zorgen dat je werkt met een gerenommeerde en ervaren verzamelaar, zodat je je kansen om je geld terug te krijgen kunt maximaliseren. Voor meer informatie kun je terecht bij incassobureau Credifin.
81 Comments