Nederland

Alles wat je moet weten over hydraulische olie

Heb je hydraulische olie nodig om de apparaten beter te laten werken? Dan moet je goed weten wat jou te wachten staat. Er zijn namelijk verschillende varianten aan te schaffen. Ook kun je bij meerdere specialisten terecht voor de olie. Een van de specialisten waar je kunt gaan kijken voor jouw aankoop is Olieonline. Alleen moet je dan wel nog weten welke olie je nodig hebt om jouw apparaten weer op te knappen. Onderstaande informatie helpt jou daarom op weg met het vinden van het beste product, zodat het proces weer verbeterd kan worden.

Hydraulische olie helpt jouw processen te versnellen

Hydraulische olie is de olie die nodig is om de onderdelen van een machine te smeren. Dankzij de olie zullen er namelijk geen beschadigingen aangebracht worden aan het onderdeel. Tevens zullen de processen veel sneller uitgevoerd kunnen worden, doordat de machine weer goed loopt. Het is daarom belangrijk om te gaan kijken naar jouw eigen machine en in de handleiding op te zoeken welke olie er nodig is. Op deze manier kun je als bedrijf zijnde immers veel meer bereiken dan wanneer je deze stap overslaat en zonder olie blijft werken.

Meer dan alleen slijtage voorkomen

Hydraulische olie zorgt er echter niet alleen voor dat slijtage voorkomen kan worden. Het kan namelijk ook het systeem koelen of beschermen tegen corrosie. Ook deze zaken kunnen ervoor zorgen dat de processen sneller gaan verlopen. Tevens kun je ervoor zorgen dat vuil afgevoerd worden en twee nauw passende delen afgedicht kunnen worden. Daarbij is het ook weer belangrijk dat je voor de juiste olie gaat. De verkeerde olie in het systeem doen, kan uiteindelijk ook weer leiden tot een vertraging in of zelfs een kapot systeem. Dit maakt het lastig om jouw werkzaamheden uit te blijven voeren.

Kijken naar jouw eigen systemen voor de keuze

De juiste hydraulische olie vind je op basis van viscositeit. Dit is de dikte van de olie en is sterk afhankelijk van temperaturen. Als de olie te warm is, dan zal er een lagere viscositeit zijn. Dit houdt in dat de olie dunner is. Het kan leiden tot lekverliezen wanneer dit gebeurt. Een te dikke olie kan de snelheid van het systeem weer vertragen. Je moet daarom bekijken welke temperaturen jouw systeem behaalt, zodat je op basis hiervan de viscositeit kan gaan bepalen. Er bestaan namelijk drie diktes: H32, H46 en H68. De tweede genoemde is de meest voorkomende en geschikt voor een groot scala aan apparaten.

De hoogste viscositeit voor temperatuurverschillen

Heb je een machine die heel warm kan worden tijdens de werkzaamheden? Dan moet je voor de H68 hydraulische olie gaan. Deze olie kan namelijk veel temperatuurverschillen aan zonder daarbij veel te veranderen. Daarom wordt deze olie ook vaak gebruikt bij de luchtvaart, kranen en graafmachines. Uiteindelijk kun je ervoor zorgen dat de werkzaamheden goed uitgevoerd worden en jouw bedrijf steeds beter kan presteren. Ga daarom altijd een goede zoektocht aan, zodat er geen verkeerde keuzes gemaakt kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Powered by: Wordpress