Nederland

Aansluiten inductie kookplaat laten doen door een vakmens

Het aansluiten van een inductiekookplaat is niet zomaar even de stekker in het stopcontact steken en gaan koken. Het beste kan je een vakmens het aansluiten inductie kookplaat laten doen. Zo weet je zeker dat het meteen goed gebeurt en voorkom je ook schade of een lekstroom. De vakmensen weet namelijk precies waar de soort kookplaat om moet worden aangesloten. Hier kunnen namelijk verschillen in zitten. Laat dus altijd een vakmens je helpen bij het installeren van een inductiekookplaat. De beste vakmensen vind je bij Vangasnaarinductie. Hier werken vakmensen die al veel kookplaten hebben aangesloten en dus weten wat ze doen.

Verschillende soorten stroomverbruik en bijpassende aansluiting

Tijdens het aansluiten van een inductiekookplaat moet worden gekeken naar het soort stroomverbruik van de kookplaat. Op basis hiervan wordt de juiste aansluiting gekozen. Bij een kookplaat die maximaal 3680 watt verbruikt, kun je een stekker in een stopcontact steken. Dit stopcontact moet dan wel een eigen groep in de meterkast hebben. De meeste kookplaten met maximaal 3680 stroomverbruik hebben vier kookzones.

Als een kookplaat maximaal 7360 watt gebruikt, dan is er een perilex stekker nodig. Hiermee wordt stroom uit twee groepen gehaald en wordt er dus niet een overbelast. De meeste kookplaten vallen in deze categorie.

Als een kookplaat meer dan 7360 watt verbruikt, wat meestal het geval is bij kookplaten met vijf of meer kookzones, dan kan deze alleen worden geplaatst in een keuken en huis met een 3-fasen meterkast. De meeste nieuwe huizen hebben, maar veel oudere huizen niet. Je kunt een 3-fasen aansluiting wel laten installeren. Hierbij wordt ook weer gebruik gemaakt van de perilex stekker.

Montage inductie kookplaat op keukenblad

Het installeren van een kookplaat is belangrijk, maar de montage hiervan natuurlijk ook. Het kookblad moet wel op je keukenblad passen. Onze vakmensen kunnen je daar ook bij helpen. Zij maken de juiste afmetingen en snijden de juiste vorm eruit waar de kookplaat goed in komt te liggen. Zo heb je de montage en installatie in een en weet je zeker dat de kookplaat goed vastzit en goed zal werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Powered by: Wordpress