Nederland

5 redenen waarom een bouwkundige keuring een goed idee is

Als je een huis gaat kopen heb je al voldoende uitgaven en een bouwkundige keuring doet daar nog een schepje bovenop. Het is niet altijd verplicht om een dergelijke keuring van het huis te laten uitvoeren dat je wilt kopen, maar het is wel verstandig om te doen. Ook al kost het wat extra geld, met een bouwkundig rapport in je broekzak sta je sterker in je schoenen. We hebben hier 5 redenen samengevat waarom het uitvoeren van een bouwkundige keuring als je een woning wilt kopen een goed idee is.

1.     Geen verrassingen met een bouwkundige keuring

Alleen een getrainde bouwkundige ingenieur is in staat om een gebouw zo te beoordelen dat alle gebreken naar voren worden gebracht. Deze specialist weet exact waarnaar te kijken om te zien dat de fundering goed is, dat de dakconstructie in goede staat verkeert en dat de kozijnen in orde zijn. Met een keuring als deze kom je niet voor verrassingen te staan nadat je de woning hebt gekocht. Je weet exact wat je op het punt staat aan te schaffen.

2.     Ook de toekomst is duidelijk

De bouwkundige ingenieur zal in zijn of haar rapport ook samenvatten wat er gedaan moet worden en wat de kosten zijn om het gebouw in een bouwkundig goede staat terug te brengen en wat het daarna kost om dit te onderhouden. Je weet met een bouwkundige keuring dus exact welke kosten en werkzaamheden je nu en in de toekomst moet uitvoeren aan je nieuwe woning.

3.     Je hebt een sterke onderhandelingspositie

Wil je onderhandelen over de prijs? Dan kan een bouwkundige keuring je helpen. Is aangetoond dat er het één en ander aan de woning moet worden aangepast om deze bouwtechnisch goed te maken, dan kun je het rapport gebruiken om een lagere prijs te bieden. Het moet niet zo zijn dat je nadat je de woning gekocht hebt ook nog veel geld moet uitgeven aan het repareren ervan. Tenzij de verkoper dit van tevoren heeft aangegeven en zijn of haar prijs heeft aangepast, kun je met een bouwkundig rapport beter onderhandelen.

4.     Je kunt een verzekering of hypotheek aanvragen

Er zijn verzekeraars en banken die vragen om een bouwkundig rapport voordat ze de lening willen vrijgeven. Dat betekent dat je een bouwkundige keuring moet laten uitvoeren voordat je je woning kunt financieren. Is dit bij jou het geval, controleer dan goed of de ingenieur of het bouwkundig bedrijf rapporten maken die door alle verzekeraars, hypotheekverstrekkers en de Nationale Hypotheek Garantie worden geaccepteerd.

5.     De uitgaven zijn fiscaal aftrekbaar

Het is inderdaad zo dat je voor een bouwkundige keuring moet betalen, maar de uitgaven zijn fiscaal aftrekbaar in hetzelfde jaar dat je de woning hebt gekocht. Dat komt doordat deze zijn verbonden met het kopen van de woning. Het is om 5 belangrijke redenen dus goed om een keuring uit te laten voeren. Je wilt niet voor verrassingen komen te staan en exact weten wat je koopt. Laat daarom dan ook een bouwkundige keuring uitvoeren door Schippers Bouwconsult.

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Powered by: Wordpress