Gelderland

Goedkoop zonnepanelen laten leggen in Gelderland

Woon u in de provincie Gelderland, en bent u op zoek naar een bedrijf dat voordelig en snel kwalitatieve zonnepanelen op uw dak kan leggen? In dat geval kunt u online eenvoudig gebruik maken van zonnepanelen-installateurs in Gelderland vergelijken. Voer uw gegevens in en maak uw wensen kenbaar. U ontvangt dan zo snel mogelijk een offerte op maat van een lokale installateur.

Hoe werken zonnepanelen?

Zonne-energie wordt opgewekt door de zonnestralen die op de zonnepanelen vallen. Zonnepanelen bestaan uit losse cellen van óf silicium (kristallijn) óf opgedampt silicium (amorf). Silicium is ook het hoofdbestanddeel van het zand op het strand. Het silicium in zonnepanelen is zo zuiver dat dit in staat is zonnestraling om te zetten in gelijkstroom.  Op een dak liggen meestal meerdere panelen, deze panelen worden aan elkaar gekoppeld in sets van bijvoorbeeld 8, dat noemen we dan een string. De kabels die van de string afkomen gaan naar een omvormer/kastje met een transformator (inverter).

De omvormer

De omvormer zet de gelijkstroom die van de panelen afkomt om in wisselstroom. Dat is nodig omdat zowel het elektriciteitsnet en ook alle elektrische apparaten in en om het huis enkel werken met wisselstroom.

Naast de omvormer wordt ook een zogeheten bruto productiemeter geplaatst in de meterkast. Deze registreert precies hoeveel elektriciteit door de zonnepanelen is opgewekt. Dat is niet alleen handig maar ook nodig om aan de subsidie-eis te voldoen van het AgenschapNL (het loket van de overheid die de subsidieaanvragen behandelt).

Terugleveren

In eerste instantie wordt een groot gedeelte van de opgewekte energie gebruikt in uw eigen huis. Een ander gedeelte wordt teruggeleverd aan het electriciteitsnet, het algemene net. Bij oude schijfmeters is dit goed te zien: de rood/zwarte schijf draait terug. Als er geen subsidie wordt verstrekt is zo’n oude meter prima. Als u echter elke maand uw vergoeding wilt kunnen ontvangen moet die oude meter worden vervangen door een meter die de mogelijkheid heeft om de teruggeleverde energie te registreren: de teruglevermeter.

Onder welke hoek plaatsen

Zonnepanelen werken het beste als ze onder een hellingshoek op het zuiden kunnen worden geplaatst. Op de inschalingsschijf kunt u zien wat de opbrengst op uw dak zou zijn. Uiteraard krijgt u deze informatie ook bij een vrijblijvend informatiebezoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Powered by: Wordpress